Big Thanks follow mummy

Tuesday, 7 April 2015

VIETNAM D2. 5APRIL 15 COME AGAIN

Day 2 kita corner here
Mekong Delta
island hopping...yuk ikoti mummy 
ke Mekong River....
lalu pasar ni....
lama tak jumpa pasar sebegini
berbagai jualan ada dari sayuran
daging.. beranika...
yuk kita lihat pasar terbuka di pinggir jalan ni
Di jetty Mekong Delta. Menanti boat .....
sempat missy n daddy dia posing
this time mummy jadi camera makcik... hehehe
daddy n missy jadi model ku....
Alhamdulillah sebelom naik boat
kita posing lagi.....
Dalam boat pon sebuk nak bergambau
buat kenangan.....
Unicorn Island
ni kita di bawa ke tempat
menternak lebah madu dari bunga longan
longan sini.. juicy manis but tak cruncy
macam tempat kita....
but sedap juga... 
pohon on top tu....
pohon longan....
ada Royal jelly
dan berbagai barangan yg dibuat
dari madu.....
Mummy suruh missy posing
mummy juga masuk semangkuk ... hehehe
Ni missy with kawan baru nya
sooo big kan.....melilit kat tengkuk u ......
Tulah nama pulau tu agak nya
mummy faham Thai nya aje yang
lain sebiji pun tak faham....
this 2nd Island...
di atas tu buah kelapa laut
lihat... lainkan... macam nak petik
bawa balik.... hehehe
di sini kita di jamu ini....
lihat buah nya all segar dan manis
hanya nanas nya masam...
but the rest manis manis... yum yum
Missy jadi model ku... hehehe
ku suruh dia angkat tu... apa ye
nak sebut tak tau lah
bakul lah but rengan aja...
kalau tambah lagi buah buahan 
gerenti tak terangkat dia.... hehehe
Then kita di ajak naik sampan kecil
Takot juga ni....
but kalau sampan terbalik tak takot mana pun
sebab air sungai ni tak dalam mana pun
but air nya warna kopi susu
Pendayung sampan kita kedua duan nya
perempuan muda lak....
kasihan mummy lihat
bila sampai kita kasu tip SG money
dolu pon kita kasi but  in Dong...
Tiga bot semua.. dah sampai....
Corner here ada banyak kelapa kan
apa lagi they all buat
candy dari kelapa
ada berbagai perisa.....
peanut. Durian. Chocolate. Dan banyak lagi
bila testing masa masih lembut.. sedap
but kelmarin my 1st visit
dah beli banyak... tak termakan pon...
sabunya pon mummy beli banyak dolu
they say can hilangkan pigmentation
kat muka... ku ganyang lah
12 biji sabun ku beli...
tonyoh kat muka tak hilang juga....hehehe
this time semangat kuat
ku rasa aja tak beli pon...:)
Ni lunch kita...
kita bertiga... soo all 3pcs each lah tu
tu air daddy say why 1/2 mug aja... hehehe
sekali dia masukan Ice gajah dalam nya
dah jadi full .... hehehe
Nilah hidangan di pulau....
dah lapar ngup aja lah.....
tak rasa pedas langsung...
no sambal... ask for sambal
dia kasi kicap masin ngan cili hiris je...
disini ada di sediakan ruang shalat
cukup selesa... tak payah bawa telekung
ada di sediakan berseh n wangi lagi 
telekung nya... yuk
mereka cukup menjaga waktu ibadah kita..
tu yang bagusnya....
Perjalanan pulang semula ke Mekong Delta
kita di beri air kelapa....
We all dah full sooo
posing je lah ngan buah kelapa ni...
Sempat ask Mai our tour guide posing sama
then kita corner china town nya
ni budak muda suka.. shopping here...
Moto ada lah kenderaan utama disini
banyak sungguh dan digunakan
sebagai taxi.. bukan saja angkut orang
beranika barang turut di angkut sama
kadang kadang mummy lihat
 macam nak semput tu moto
Menuju ke Ben Than market 
di waktu malam... lihat
berlap lip cantik kan
macam nak raya gitu...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget