Big Thanks follow mummy

Saturday, 28 March 2015

BYE BYE SINGAPORE TAKE CARE !_!

Father of our nation
soo sad.... walaupon ada policy nya mummy tak like...
tapi mummy tetap bangga jadi anak negara Singapura....
dia telah membentuk kami jadi rakyat yang rajin... 
pantas berfikir... always think ahead..
hidup aman damai...
 pintu rumah  sabelah Cina, melayu, india all dapat hidup bersama
malah ada gotong royong bak sebuah keluarga besar
yang di panggil.....Singaporean...
 never say i am chinese, i am malay or india
i am Singaporean
we are singapore...
Thanks LKY 
after work mummy, Esther Yah Seah Chui & my boss Yvonne
corner @ Parliment House
we take MRT to Raffles Place, before kita corner Mc D.
order fish burger each for us.... bekal dong... nanti lapar kan...
terus jalan pass by this tugu.... hari masih siang lagi....
perjalanan pon smooth aje non stop walk......
bila sampai padang... dah pack.... masuk je...
 the staff say got 2 Que
 satu for senior citizen and baby this lane 5 hours.....
yang lagi satu lane orang biasa 8 hours.....
mummy say to boss jom masuk senior citizen lane......
dia bubble me.... are U crazy... 
wait they check our ID... how... hehehe
macam lemau je... dah ada dalam padang lautan manusia...
but semangat dong..... mesti teruskan......
dari ada matahari hingga gelap... 
hanya cahaya lampu n cahaya bulan...
but sungguh menarik singapura di waktu malam  
kita lalu Victoria theatre...
pass by musium, pass by Singapore River.... 
adoi syahdu nya
lalu jabanah ni di waktu malam... nilah pertama kali 
lopas bergelar cik puan,,, dah kawin... lalu jabanah ni lagi
kenangan dolu.... this perjalanan lah.... buat ku terfikir....
dolu tak secantik dan teratur begini.....
banyak perubahan.....
perjalan yg sedih... syahdu.... 
but rasa bangga n bertuah menjadi anak kota Singa ini
TQ LKY
bangunan bangunan di kiri & kanan Sungai Singapura
Sungguh indah........ 
alhamdulilah Sampai juga kita bertiga ke sini... 
Walaupon dalam keadaan panas
sesak didalam lautan orang Singapura  
ini lah Parliment House kita....
TQ LKY
complete@11.45pm
dalam perjalanan kita ke parliment house....
banyak pula yang beri berbagai bagai cemilan
boss say nak something to munch.....
me and Esther not a munch person soo...
 inside our bag nothing .....
but tak sangka... ramai singaporean 
yg murah hati....dermawan... berihsan.....
ada yg bagi bagi biskot.... 
gula gula.....
air jangan cakap every corner ada yang ulur
kata nya siapa yang pergi tengahari...
 ada yang sediakan payung..
alhamdulillah.... ni lah rakyat Singapura
Thanks LKY.....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget