Big Thanks follow mummy

Saturday, 14 June 2014

YOK MASUK MUZIUM PART II

Let come follow mummy...
visit muzium again
lihat SG only like a dot...
ayo must pakai cermin mato tau ...Hehehe
Yuk lihat kenderaan dulu dulu
Mereka gunakan sampan sebagai kenderaan...
lihat tu gambar berbagai bentuk sampan dan kapal
orang dahulu menunaikan Haji gunakan kapal laut
hanya itu lah tansportation yg mampu di gunakan oleh orang dululu
mereka akan bawa tilam, bantal, periok, belangga, dapur dan
bahan untuk memasak... kasihan kan
dah gitu majoriti yg pergi menunaikan fardu haji warga emas
tak nampak pon yg muda muda gi haji... satu lagi
zaman dahulu tak pernah dengar pula ada yg pergi menunaikan umrah
all berangkat menunaikan Haji....
dan hanya ada satu sahaja sarikat yg menguruskan ibadah haji
ketika itu.... lihat tu lah nama sarikat tu.....
dan yang paling istemewa semua 
kelengkapan haji boleh di dapati di kawasan ini
di sekeliling kawasan masjid Sultan....ini dahulu kedai buat
songkok... capal... tali pinggang.. banyak lagi....
now kawasan ini lagi hot...
jum lah datang kesini... baru tau ape yang ada di sini...
meh datang sini......
Rini ni mummy bring my beluv sister n keponakan ku
bersama yuk kita masuk musium lagi.....
Lihat tu tempat bara.. dolu my granny ada ni
dah move to flat tah mana benda alah ni
tu tompat sireh mummy ada lagi at home
lucky me simpan... tu pingan mangkok dolu ada
now dah taada lagi... ni
Lihat tu yg kat sebelah mummy sungguh ramping
ha pastu lihat mummy... hehehe bulat
no curved pon hehehe taapa lah 
janji mummy masih fit lagi....
Yang sabenarnya kita semua kesini....
mahu menonton pementasan yg my girl
jadi pengurus pentas.....
semalam sampai lambat.. kita ta dibenarkan masok
so rini hari terakhir... must go...
mummy beri berpuluh bintang pada
Pelakon Terkenal Adlin Mosbit...
sungguh bagus lakunan nya.. one men show tau
dalam bahasa ingeris dan campuran Singlish
scrip yang bagus... nasib baik hari ini
dapat nonton... best tau ni show.. 
tumb up pada pelakon penulisnya sooo young
n all the production crew tahniah
ahhir show mummy call ayda my girl...
kita nak tangkap gambau dengan pelakon idaman ku
adlin... i luv U adlin,,,,
Mari masuk musium lagi lihat dapur dulu dulu
masak gunakan kayu
ada pasu dan pemukul baulu
katil dulu tinggi tau... besar lagi...
tu ada ruang mengaji mukadam...
Ada buku recipe... me ask missy shoot it
yuk lihat recipe orang bawean
yg paling popular celok lah
ikan nya mesti lah ikan tongkol
yum yum sedap tau....
paling sedap till now
roti bawean... my friend mama moon buat
roti boyan sungguh yummy
mesti buat tau .... makan ngan sambal tumis
ikan bilis sooo sedap
lihat pingan mangkok dulu... ooi tu gelas green spot pon ada
cawan kopitiam pon ada......
seterika arang pun ada,,,, ayo nasib baik mummy lom ada
nak buat arang jadi bara mummy tak tau.. apa lagi gunakan
seterika nya..... nanti kotor tu baru kang mummy buat

nilah yg membuktikan mummy gunakan my handphone
 untuk segalanya
phone ku galaxy mega... ia jenis peblet... ia kecil sedikit
 dari my apple mini ku
separuh ipadmini... saperti mini notebook...
 boleh update on the go....
i luv it,,, but mesti ada extra powerbank alway lah sebab
 on je...hehehe
ada lagi beberapa shoot with my girl n sister FB 
will update lagi... k

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget