Big Thanks follow mummy

Sunday, 15 June 2014

JAKARTA ESCORT MISSY !_!

 Alhamdulillah sukran sukran.... Dapat lagi bercuti ke Jakarta
kali ini kita escort my girl missy bercuti di sana
so cam bekerja juga lah but santai santai gitu....
kalau ada work cam ni... mummy the first owang mohon ni jawatan.....hehehe
suka sekali kerja jalan jalan aja... hehehe
Berangkat after subuh... sempat sarapan @ airport
Sempat posing at changi airport 
hubby biasa lah beli rokok 1 carton !!!
This sarapan pagi di hotel....
ubi nya sooo sedap... Ia kukus dulu kemudian di goreng
sambel.nya sooo sedap 
di sini setiap hidangan mesti ada kerupuk... yum yum sedap
nasib kita baik... salah sa orang teman hubby 
mempunyai saudara di Jakarta
so kita contect they all... jadi our guide
hari ke dua dia.bawa.kita putar putar Jakarta 
dari 10 pagi to 10 malam kita book dia...
tak sampai petang pon kita dah Pancit...... hehehe
alhamdulillah dapat kita ke Ancol
yang famous tu sampai ada dlm senikata lagu... hehehe
sompat kita naik boat keliling pantai Ancol
mummy rasa only me aja yg berpayung
siap ngan.my cermin mato hitam ku
sooo panas cam mentari gigit ku
but disini semua.orang nya tahan panas
lagi satu yg mengkagum kan mummy kulit
they all bersih tiada tanda tanda terbakar dek mentari
kita at SG cukup takot ngan mentari... terbakar kulit kang
macam macam cream kita tepek 
sebelom keluar rumah... hehehe

Ni.di tebing di Ancol tiada.jeti... just titi 
saperti papan cukup cukup untuk kita jalan... 
Ni di dalam boat putar putar ... pantai ....
mummy lupa nak shoot...
lagi satu yg menarik... kita boleh sewa tikar...
siap di bentangkan.... tau
kalau @SG kita bawa tikar sendiri....
Ni di bawa kita ke Shopping complek 
yg saperti di Orchard road... 
but here mall nya luas
tak saperti di tempat mummy ... mungkin mempunyai keluasan tanah yg banyak. Berbanding kat SG tanah terhad
so keluasan kedai kita ada comel banyak...berbanding di sini....
harga barangan branded sama ngan SG
Kita mampir sini ... tugu Monas
sempat naik kreta kuda....keliling kota....
kreta kuda bersebelahan ngan kenderaan biasa
laju pula dia bawak... kecot mummy...
but satu pengalaman yg menarik...
mesti cuba tau jika anda ke sini
Tu lah tugu.Monas...
di atas tu menara on top ye di buat dari emas tulin tau
boleh tak hilang lak... hehehe
Kaya betoi ye emas beratus Kilo tu....
kita mampir ke masjid yg paling besar
di Asia ni... bertingkat tingkat... cam rumah flat lak
sooo besar dan terlalu luas....
tak payah lah mummy sebut ye tu 
dah terpampang nama masjid kan....
yuk lihat hidangan jakarta....
di atas tu.. satiba nya kita di sana... kita roda
berhampiran hotel kita ...
berhampiran Jalan Kiayi Wahid Hashim
ada gedung Sarinah @ basement...
sungguh power hidangan nya
nak sebut takot salah pulah... sungguh enak
penuh herba. Berempah dan terasa lah sedap banget..
kalau datang sini... mesti cuba .. mummy jamin sedap
mummy kasi berpuluh bintang... hehehe
di atas pula... kita cuba hidangan 
di pinggir jalan
 at warung nasi goreng gila... hehehe 
betoi ni nama warung nya... lupa pula nak 
shoot nama warung ni
oleh kerna ramai orang beratur kita pon ikot sama lah
cam mana rasa nya nasi goreng gila ni ya.....
this our dinner
kita order nasi goreng gila...
mee goreng gila juga
dan satay gila juga.... hehehe
ni at Tanah Abang....
all mummy bedal... kat SG ku pantang
kat sini rootbeer n topping.lagi.... hehehe
di sini teh sosor nya dalam botol
ku minum juga... sedap juga....
ni sarapan di hotel...
Kita stay @hotel comel je.... but hidangan nya
sedap juga...
hotel budget... Citra Hotel....
terletak @jalan kiayi wahid hashim
but lokasi nya bagus dokat bandar
Tanah Abang. SARINAH PALING dokat
plaza Indonesia walking distant je....
ni lunch at Indonesia Mall 
restaurant Sunda.... mesti cuba ye
sedap hidangan nya....
mummy punya favourite... tu kareduk... yum yum sedap
Yang air puteh tu... air jambu batu...guava
yg ada gula melaka tu rasa saperti
cendol... but bahan didalam 
sungguh unik rasa pun lain cikit 
but sedap sekali... but terlalu manis.....
Ni ada gado gado...nasi ayam 
dan tu yg diatas tu hidangan yg sungguh menarik
tempat di hidangankan pon sungguh
menarik hati .... cam nak cari aja ......
Lihat tu gambar atas missy tolak trolley untuk budak kecil...... sini little Kids have their own trolley ....best nya....
hubby nya nasi ayam nya.... mummy ngan 
my speck hitam ku.... hehehe
Mummy . Eka n hubby gunakan phone
saja untuk ambil gambar dan mummy update
gunakan my handphone juga
so ada kokap cikit lah laporan mummy
Lihat di atas tu perhentian bas nya.... unik kan
Dan di gambar bawah plaza Indonesia
dan di sabelah tu  lobby mall yg di hias
seakan Alice in a wonderland
kebetulan on the way nak cari makan
terserempak anak anak sekolah
ngan sepanduk macam ada pilihan raya gitu...
kita jalan bersama dengan anak anak ini
lihat hubby jalan di hadapan bersama
mereka.... mummy aksen aja jalan jauh
cikit.... takot lak nanti kene cekop
ngan pak polosi... dia ingat
mummy pon ada kan demo lak.....hehehe
Di Atas Tu masih di kawasan bandar Jakarta
lihat bangunan kerajaan agak nya
so Luas......
Lihat tu yg cute Tu bajai
kita dapat naik Juga.....
Tugu Monas tu Nampak tak emas on top
hai kaya Betoi lah......
Ni di sekeliling Achol beach......
Lihat tu di atas pemandangan 
sewaktu naik boat keliling pantai Anchol
sempat missy berhenti bergambar
with this gong terbesar di dunia......
ni semasa dalam boat keliling pantai Anchol
mummy nak naik dan turun dari boat
mesti ada orang yg me hold... 
kecoh sekejap..... hehehe
ini ketika kita naik bajai. Dari tanah Abang
kita corner ke pasar......
hari hari kita corner ke pasar.....


ketika di Airport ada ramai jemaah
yg akan berangkat ke.tanah suci
menarik sekali.... berbagai pakaian seragam yang
menarik para jemaah pakai ... beraneka warna
sungguh unik.....
ni di dalam airport... missy makan pasta
daddy order tost n mummy suka nah
ubi goreng nya.... sungguh enak sekali.....

ni gambar kapten boat yg kita naiki....
lihat keliling pantai anchol.....


kan mummy say can rent tikar
siap di bentang  du bawah pokok lagi.....

Gambar atas pemandangan sekitar Anchol....

ini di.mall... sempat. hunby n missy posing
kat sini.....

gambar atas mummy.ask missy to shoot me
here... then we makan yogart nya sooo sedap
at pasar... kita borong minyak aromaterapi
lihat cute kan.....
alhamdulillah sampai kembali ke tanah air
ku yg tersayang......

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget