Big Thanks follow mummy

Tuesday, 10 June 2014

CULTURE MUZIUM @SULTAN GATE^_^

Jom masuk muzium....
kali ini mummy bawa u all 
ke muzium heritage melayu @ Sultan Gate
berhampiran masjid Sultan
kini sedang di pamer kan warisan kebudayaan
Bawean di singapura....
kebetulan my girl ada tugas disana
so mummy corner ke muzium
ia bekas istana  Raja melayu dulu @SG
Now di jadikan muzium... yuk masuk..... 
Di atas tu meja solek zaman dulu kot
soo huge.... besar betoi... mungkin orang dulu
tinggi besar....
gambar gambar lama
mummy berdiri di sabelah gambar 
presidant pertama SG
President Yusof Ishak...
Lihat tu pingan asahan @home masih ada ni
Hai tu acuan baulu pon mummy ada 
baju Kurung teluk blangah sooo nice
lehernya jahit tulang belut ni... dah jarang
orang jahit leher sebegini....
hiasan untuk kaum wanita dahulu....tu
Majalah Mastika. Cover girl nya
bintang filem Rahmah Rahmat
sungguh ayu dan seksi....
majalah filem pula yg tengah tu
biduwanita Saloma....hai ramping nya....
yg kat bawah mummy lah 
biduan pon bukan. Bintang pilem pon bukan....hehehe
but kalau suruh posing.. suka sekali... hehehe
Di atas tu bahan pameran di dalam muzium....
ni dia bintang pilem... saloma . Mariani dan mak Mah lah
masaallah jelita nya mereka....
but dalam banyak banyak mummy suka nah
latifah omar... aooo swèet... tahi lalat nya
manis sekali....
ni kita posing kat luar muzium...

Zaman dahulu... ramai orang
jawa. Bawean ... datang kesini...
pendatang awal sediakan tempat tinggal
kepada kawan sekampung
Mereka tinggal bersama di satu kawasan
maka berkembanglah jadi pondok
ada pondok bawean. Ada pondok jawa
ini dua yg paling popular...
orang jawa dan bawean
padang. minang. Sunda... tak pernah
dengar... mereka ada ponduk di SG
banyak lagi yg mummy nak story telling ni
Ada part 2.... Sebab the next day mummy
Corner muzium ini lagi with my sister...
Assalam mualaikum.... :)D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget