Big Thanks follow mummy

Tuesday, 20 May 2014

MELAKA GETAWAY... AGAIN HEHEHE

Jom follow mummy again .....
Melaka bandar bersejarah.....
suka mummy mampir ke sini.... banyak yang boleh kita
ketahui bab sejarah melayu dulu dulu... 
i will come to melaka banyak kali pon tak jemu
gambar di atas tu mummy singah di perigi Hang Tuah
menurut tour guide kita,,,, air di perigi ini tak pernah kering
sentiasa ada..... dan air nya mempunyai berbagai khasiat...
tak payah lah mummy citakan bab kelebihan air ni ye.... 
nanti orang ingat mummy nak promo kan air ni lak..... hehehe
al kesah satu bas beli botol n isi air ni untuk di bawa pulang....
mummy tak bawa pulang.... al maklom kita kan kerja hospital
so kita dengar je sebagai pengetahuan n tak ikot minom or bawa pulang 
air perigi ni..... takot lak misi kat umah bising,,,,, hehehe
bab jalan ke malaysia ni.... yang paling mummy suka sekali
ialah makanan nya all sedap lah
ini mi goreng mamak paling paling sedap
jika pastby maydin near JB mesti corner kedai kopi mamak sabelah kiri tau
bukan foodcourt tau.... 
mee goreng nya masaallah sungguh sedap minta ampon... yum yum
but service nya sungguh lembab lah..... hehehe
tu sebab kita dapat sepinggan je.... share lak berdua....
ta apa next time corner lagi boleh order ni.... hehehe
lopas sarapan pagi....kita corner ke perusahaan zainab  yg famous tu
lihat cookies yg beraneka bentuk dan warna
rasa nya pon sedap... kalau raya
boleh jem habis jalan raya menuju ke sini....
sebab all kenderaan SG menuju kesini... untuk beli kueh lah
bukan saja murah kueh di sini,,, sedap sedap semua nya.....
ini hidangan di melaka Parameswara Restauran di tepi laut
hidangan semua sedap sedap tak leh cakap
yuk makan.... yum yum 
ada sirap orange dan chendol melaka yang famous tu....
hai bertambah lah borat den...... hehehe
ta apa sekali sekala je.... mummy bedal... hehehe
oleh kerna pergi mummy n daddy je.... 
so model tetap mummy lah...
suka nah berada dalam gambau..... hehehe
ini di sekitar restaurant ni, ada jetty... pe lagi me ask daddy
shoot me di sini and sana lah ...
terpaksa daddy melayan.... hehehe
ini lah dia bentuk perigi Hang Tuah tu.....
ada rumah tradisional melaka dan perkampungan
ke lima lima panglima ada rumah nya disini
but kita tak cukup masa so tak singgah ke rumah 5 Hang...
next time mesti nak pergi tau,,,,,
ah
last sekali... kita corner at Mydin mall kat melaka.....
ada lah beli barang dapur cikit.... hehehe
gambar bawah tu masjid di perkampungan Hang Tuah dan rumah
melayu melaka... cantik kan semua di buat dari kayu 100 peratus
sekian cita mummy kali ini,,,, bye.... hehehe

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget