Big Thanks follow mummy

Friday, 23 May 2014

55 SEN BDAY TREAT !_!

on 22 may genap lah usia mummy 55sen.... hehehe dah tua dah
takot banyak dari gumbira.....
adakah amalan ku dah bertimbun.... ni dah masuk jalan balik ni...... 
masyaallah.... cepat masa berlalu.... orang happy dapat CPF money
mummy hiba lak...... 
ni my princess belanja makan at Swensen Tampines Mall aje... 
otw balik work corner TM... only princess & boy Az je yg ada.... 
adik & akak nya  kerja petang so end at 10 nite... daddy
nya pula ada kenduri.... so kita bertiga aja
ok lah bertiga pon boleh .... 
mummy order pasta seafood black pepper but inside only ada
kupang, crapstick dan ayam.... mummy masak lagi dap.... hehehe
kalau princess baca ni.... hehehe
abg nya pasta meatball... pon tah apa rasa nya....
eka nya lagi tah apa rasa cam asam podas gitu....
yang sabenarnya mummy tak reti rasa hidangan omputih ni
hidangan melayu asli lagi sedap......
sop ayam .... saperti ayam dimasak dalam cream... gitu.....
last kita makan ice cream... ni yang paling sodap
sticky chocolate ice cream ...... yum yum sedap
kek 21 chocolate roses soooo yummy
missy sompat bergaya ngan new toy dia 
latest S5 dah ada baju nampak.....
thanks missy selalu nah belanja me.... hehehe
luv u my dear.....

                         this mono pod lanang beri... ni request by me
         thanks Boy Az.... dapat lah mummy shoot diri sendiri.... hehehe
             tu ultra thin keypad mummy hadiahkan diri sendiri... ^_^
         untuk  ipadmini ku.. so cam desktop but so light & look cute gitu
                                                                       
                                                                    




Tuesday, 20 May 2014

MELAKA GETAWAY... AGAIN HEHEHE

Jom follow mummy again .....
Melaka bandar bersejarah.....
suka mummy mampir ke sini.... banyak yang boleh kita
ketahui bab sejarah melayu dulu dulu... 
i will come to melaka banyak kali pon tak jemu
gambar di atas tu mummy singah di perigi Hang Tuah
menurut tour guide kita,,,, air di perigi ini tak pernah kering
sentiasa ada..... dan air nya mempunyai berbagai khasiat...
tak payah lah mummy citakan bab kelebihan air ni ye.... 
nanti orang ingat mummy nak promo kan air ni lak..... hehehe
al kesah satu bas beli botol n isi air ni untuk di bawa pulang....
mummy tak bawa pulang.... al maklom kita kan kerja hospital
so kita dengar je sebagai pengetahuan n tak ikot minom or bawa pulang 
air perigi ni..... takot lak misi kat umah bising,,,,, hehehe
bab jalan ke malaysia ni.... yang paling mummy suka sekali
ialah makanan nya all sedap lah
ini mi goreng mamak paling paling sedap
jika pastby maydin near JB mesti corner kedai kopi mamak sabelah kiri tau
bukan foodcourt tau.... 
mee goreng nya masaallah sungguh sedap minta ampon... yum yum
but service nya sungguh lembab lah..... hehehe
tu sebab kita dapat sepinggan je.... share lak berdua....
ta apa next time corner lagi boleh order ni.... hehehe
lopas sarapan pagi....kita corner ke perusahaan zainab  yg famous tu
lihat cookies yg beraneka bentuk dan warna
rasa nya pon sedap... kalau raya
boleh jem habis jalan raya menuju ke sini....
sebab all kenderaan SG menuju kesini... untuk beli kueh lah
bukan saja murah kueh di sini,,, sedap sedap semua nya.....
ini hidangan di melaka Parameswara Restauran di tepi laut
hidangan semua sedap sedap tak leh cakap
yuk makan.... yum yum 
ada sirap orange dan chendol melaka yang famous tu....
hai bertambah lah borat den...... hehehe
ta apa sekali sekala je.... mummy bedal... hehehe
oleh kerna pergi mummy n daddy je.... 
so model tetap mummy lah...
suka nah berada dalam gambau..... hehehe
ini di sekitar restaurant ni, ada jetty... pe lagi me ask daddy
shoot me di sini and sana lah ...
terpaksa daddy melayan.... hehehe
ini lah dia bentuk perigi Hang Tuah tu.....
ada rumah tradisional melaka dan perkampungan
ke lima lima panglima ada rumah nya disini
but kita tak cukup masa so tak singgah ke rumah 5 Hang...
next time mesti nak pergi tau,,,,,
ah
last sekali... kita corner at Mydin mall kat melaka.....
ada lah beli barang dapur cikit.... hehehe
gambar bawah tu masjid di perkampungan Hang Tuah dan rumah
melayu melaka... cantik kan semua di buat dari kayu 100 peratus
sekian cita mummy kali ini,,,, bye.... hehehe

Monday, 19 May 2014

A DAY GETAWAY @ PARIT LEMAN

10 May 14 me  and my CGH member cross over cost way ... again
This time we all corner at Parit Leman near Mersing
Jom follow mummy ke Parit Leman.....
Disini suasana sungguh damai aman....
Hidangan orang Mersing Johor .... Jemput all
Yum yum sedap......
Mummy se bilik dengan BiBi teman ku dari OT dept. (Operating theatre dept)
Bersama Hajjah Leha juga dari ward 59. 
Menyambut hari Ibu @Parit Leman
Lihat pantainya sungguh bersih ombak Nya boleh tahan 
Teman mummy, BiBi sempat berendam......
Sempat mummy selfie sini selfie sana ..... Hehehe
Pantainya cantik kan...... Bersih lagi......
Lihat persekitaran resort ...... 
Ia di kelolakan oleh Felda tau.... 
Tempat ini baru lagi.....
Banyak lagi yg boleh di pertinkatkan... Selain sekitaran yg menarik
Mereka boleh ada kan jet skies ke... Water skuter ke surfing ke
BBQ pit mesti Ada.... Sebab tepi laut...
Taman permainan untuk anak kecil... Jangan lupa
Banyak lagi yg boleh menambahkan  lagi pendapatan
Teman kan my friend BIBi berendam.....
BiBi berendam kita posing sana sini di sekitar kolam....
Bilik kita bersebelahan ngam bilik Hajjah Leha pa lagi cam tinggal
Di kampong kita buka pintu belakang kita corner bilik Hajjah 
Adik ipar Hajjah tukang urut pelagi kita ask her urut kita ..... Hehehe
Otw ke cost way kita past by PSA  then past by  link 2 ke JB.... 
Dapat hadiah table bertuah dapat cendermata lagi
Dan mummy menang sehari tikit ke batam island....
Tak sangka leh menang.... Alhamdulilah 
Next year leh polo lagi lah.....hehehe

Wednesday, 14 May 2014

MY NEW BIKE !_!

This hadiah dari missy.... request by me... lama me mengidam...hehehe

hadiah dari princess special request by me...
nak cycle till bas stop ....
all at home nak reject.... sbb takot me cycle
till changi hospital my work place
me janji will cycle till bas stop aja....hehehe
my kids tak trust me.... takot bukan satu estate je me round
nanti satu sg ku cycle ngan si dia ni... hehehe
day one ngan sidia ni me nanpak je owang ramai 
me turun tolak sidia... almaalom dah 7 tahun tak kayuh
so skill cam lemau gitu... hehehe
day 2 ask my son lotak kan loceng...
pe lagi bila nanpak orang ku ring the bell.. bising
sekali... pelagi ku tak turun dari basikal
dah leh kayuh laju seh cam F1 rasa nya gitu
hehehe 
nanti week end kan ku tambah bakul paling besar
leh round jauh sikit... kalau shopping leh 
Isi belakang...bakul must besau nya
Hehehe
TQ misi me luv U n luv yr gift 2
semuga allah murah kan reqki mu
naik gaji lagi...
pastu leh belikan bu moto lak
mummy gidam moto scrambler lak.... hehehe

SATAY BY THE BAY & MARINA BARRAGE

We all corner makan satay @ Satay By the Bay
Yuk lihat apa yang kita makan disini.................

It a must corner hereif u all melawat garden by the bay tau....
di sini special dish adalah satay
dan banyak lagi hidangan yg popular di SG di jual di sini
jika order satay ada set A B dan seterus nya
jika ramai order lah set yg large
kita order set small je sbb missy sorang
yg mengidam satay.....
Mummy order seafood mee goreng sedap rasa nya
my friend order seafood nasi goreng
di sini harga hidangan 2x ganda dari
food ctr di housing estate ye....
almaalom tempat begini biasa lah....
dah  isi tank.... hehehe
kita sambung jalan ke Marina Barrage
yuk kita round lagi marina barrage....
dah berkali kali me dtg sini
taapa lah this time mummy ajak u all jalan jalan 
waktu siang sooo nampak pemandangan di sini
dengan jelas n terang k... yuk kita ronda sini pula
yuk lihat pemandangan sekitaran marina barrage 
di waktu siang.....
lihat tu yg tiang tiga dan di atas tu
salerti kapal... tu lah nama nya Marina Bay Sand
Ini pemandangan daru atas....
lihat ramai oeang main layang layang
sungguh meriah disini
jemput lah mampir kesini jika ke SG
jika bawa anak kecil bawa baju extra
disini ada air pancutan.... anak kecil
tentu suka...
yuk mampir kesini..... :)D

Thursday, 8 May 2014

CANOPY WALK @ GARDEN BY THE BAY

Yuk come in... yuk ....now inside canopy walk
Jom follow mummy.... hehehe
C that water fall..... sooo coooool 
Banyak kemudah di sini.. sesiapa pon boleh mendaki ni
Pemandangan yg cantik saperti di kayangan... hehehe
cam pernah naik kayangan lak mummy ni.... ^_^
Mummy dah pernah datang... but still mau round lagi
tak jemu lah.. pada yg suka berkebun ni memang suka
tempat ini menghijau. Banyak bunga dan sejuk
tak yah gi negori omputeh... sejuk bukan main....
lihat berkabus.. sejuk sekali.. disini aras atas canopy walk
sejuk dan lembab.. saperti di cameroon Highland gitu...hehehe
Lihat tu lah jambatan gantung di dalam canopy walk
ada lagi satu di luar canopy walk
 but if go day time.... very hot... cair mummy nanti... hehehe
lihat teman mummy... dah berjangkit selfie sana selfie sini... hehehe
This dah bahagian bawah canopy walk ....
lihat di aras bawah pemandangan                                          pun sungguh indah, mulut lion dah terbuka tu
menanda akhir nya canopy walk... ada sungai buatan sungguh indah
jemput lah kesini.... jika ke garden by the Bay ni... boleh
corner ke Marina Barrage and Satay by the Bay...juga
Yuk mampir Ke Garden By the Bay.....^_^ 
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget