Big Thanks follow mummy

Wednesday, 16 April 2014

BATAM GETAWAY WITH DATINS TKSS !_!

On the 13 April 2014... me n my datins TKSS gi kai kai at Batam Island.... 
yuk bersama mummy di Batam...
Eka .Me & My BFF bersama teman teman TKSS berlibur ke Pulau Batam.. 
dah lama tak jumpa teman sekolah ku            
Kita di bawa ke tempat shopping pelagi 
 All the datin suka .... shopping.... Me pon suka ^_^
pas shopping kita makan di sini. sungguh enak hidangan ni  yuk lihat.... hidangan Batam Island
mummy makan ini aja sebab baru sarapan 
pagi... agak berat juga....
mee sop dan gado gado....
dan gorengan udang berserta air buah seakan
air bandung.. berisi timun..betik. jagong cincau pon ada 
Sunguh unik air buah ini.....
Yang ada kerupuk merah tu.. sarapan pagi
kita bertiga.... di gerai berdekatan
jual kerupuk.... kerupuk udang nya sedap
mummy makan kereduk berupa sayuran mentah di campur dengan kuah kacang 
tapi ni ada rasa daun kecur macam ber herba gitu... 
enak sekali satiap kali ke sini... mesti nak makan hidangan ini sedap..... 
Eka makan gado gado rasa gado gado lah.. ada lontong. Timun kentang n kerupuk juga
dan my BFF makan ketoprak.. mee puteh bersama kuah kacang
bersama kerupuk... rasa nya seakan jenganan 
Jemput makan all.... hehehe
ooi dalam bas pon kita tangkap gambau tau
trima kasih pada teman mummy pak Amad
yg jadi camera men kita 
90% gambar disini mummy sunting dari fb pak Amad
TQ pak ..... 
tak berhenti posing..... hehehe
TQ pada teman teman all
kalau nak ke batam lagi call call lah mummy
suka me boleh shopping yg paling best
Spa n urut kat sana sungguh murah
pergi dong....hehehe
sekian laporan kali ini.....^_^

4 comments:

  1. Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Rose, Terima kasih kerna sudi mampir ke blog mummy. Mummy dah follow rose.... TQ sudi polo mummy my dear :)

      Delete
  2. masha Allah the food looks glorious!!!!!

    x, Farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not only the look but the taste masha Allah yum yum tak ter kata...... Keredok Nya soo sedap tau kalau ke sana mesti cari ni.... :)

      Delete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget