Big Thanks follow mummy

Friday, 28 March 2014

MEE GORING LAGI....

Mummy work rini... so ku masak ni aja lah.....
Jemput makan my beluv kids....
Mummy gi work dulu k... after work nak corner Sembawang lihat my beluv mak n sister ni
Lama tak corner sana.....

Monday, 24 March 2014

CAMERON DAY3!_!

Day 3 hari terakhir .....
di sini....
Bertolak pagi... 
jika di bandingkan 20 tahun lalu 
mummy kesini... tika tu anak anak
kecil semua nya....
suhu tika  itu... terlalu sejuk
But now tak terlalu sejuk....saperti dulu....
Otw turun gunung lah katakan
kita corner sini
ada air terjun....
my hubby corner kedai kopi....
me sorang yg daki ni air terjun lah
soo sejuk air nya
member all gi borong petai lah
goreng pisang lah
senduk kayu. Centung macam macam
they all borong..... hehehe
me daki air terjun....
puas hati dapat shoot alot of photo....
Tu saja lah laporan mummy
singah KL... masjid india.... shopping lagi
daddy ni kali cari rehal besar for his quran
lah... if nak menderas sonang....
sungguh murah hanya 36RM SG kurang dari 15dollar
mummy tak shopping sangat...
balance RM boleh tahan
ta apa nanti gi JB boleh habiskan... :)

MAJLIS TUNANG LAGI!_!

Temankan hubby jadi wakil untuk anak teman nya
bertunang lagi.......
Di buat at bungalow at Changi NS bungalow tu....
Tu pengantin nya.... now omak dan bapa pihak lelaki
ikot sama... all dah tak sama ngan cara orang dulu....
even yg lelaki nya pon ikot sama....
maseh dalam perhikmatan negara lagi
usia 21... lom kerja lah tu... dah ask
omak ayah... pinangkan anak owang... hehehe
macam macam.....
Kan mummy say buat kat Resort lagi....
tu .... Resort ni di.khas kan buat 
angkatan beruniform aja tau
owang gomen je...boleh book
this Resort...:)D

Saturday, 22 March 2014

VOLUNTEER AGAIN !_!

Metta walk again... my missy n her nurse manager also volunteer here ....thanks boss
mummy n my kids is a regular volunteer
 me n Metta staff
Kita tolong di gerai gorengan....
laku u my jualan....
terjumpa my beluv bibik
she take part in the walk.... betapa kecil.SG ni...
thank my beluv bik 4your support....
alhmdulilah... sukran sykran
Ni our lontong yg famous tau
pon saleable ..... alhamdulilah
Kuah lontong vegetarian
yum yum
Pisang goreng panas panas lai lai....
This our stall
This also our stall
Ni pon kita jual.... panas panas sedap ni...
yuk beli... for charity... k 
Owang SG call air batu malaysia...
cam mana dapat nama.. pon mummy tak tau
dari ku kecil till kini tu lah nama nya.....

Friday, 21 March 2014

SATURDAY BREAKY!_!

My day off... so simple breakfast for my kids
jemput mamam... 
mummy nak spincleaning rini... dah lama tak
polish my house ni...^_^
Jemput all juada simple je....

Thursday, 20 March 2014

CAMERON HIGHLAND D2 ^_^

Cameron di waktu pagI......
Yuk singah Rose garden.......
Lihat banyak bunga..... 
Sunflower..... beraneka warna.....
cantik kan......
oleh kerna yg pergi mummy n daddy
cam biasa lah me model nya n daddy jadi
my photographer nya...  
Lihat tu labu dah di keringkan
bergantungan.... nice kan
daddy dapat kawan baru...chegu joe
teruk chegu kena kacau dengan kita.....
minta maaf chegu......
Corner at ladang strawberry n ladang teh
waktu tu hujan lebat.... so kita duk
kat cafe je...daddy minum teh...
mummy bedal Ice cream strawberry
yum yum... sedap nya
Lihat ladang teh....I
Kita lunch here... hidangan kampung
sedap... tak sempat nak tangkap gambau......hehehe
mampir ke pasar siang.....
jumpa gorengan ni.... yum yum
yuk makan lagi.... yum yum sedap nya....


Sompat bergambau ngan atok najib tau...
peace lagi....
Dinner seafood team boat.... cian my B. Tak doyan
dia benda ala ni.... nanti kita gi nite market
cari makan ok......
Alo macam macam patern lah my B ni
dia say if buka mulut nampak ... ompong
so U lolok kan mata.... lak
Sarapan sama cam semalam.....
sedap juga lah....tak perlu masak tinggal bedal je
yum yum... sedap

Wednesday, 19 March 2014

CAMERON HIGHLAND GETAWAY!_!

Short trip getaway 3day 2nite @Cameron highland
OtW To Cameraon highland
pd mula nya kita dapat bilik di level 2.... sekali terima call ask kita tukar bilik ke level 3 pulak....
 nasib baik mummy lom landing......
pindah randah jadi nya
Otw to nite market...
lihat tu buah kelapa... sea coconut.....
ada fire station....
ada masjid..... comel je masjisd nya......
ada ni yg mummy suka.... kacang rebus
Buah berangan my hubby suka.....

Pemandangan sekitar tempat penginapan 
hujan sepanjang 3 hari....
Nanti mummy continue day 2 ye.....

Tuesday, 18 March 2014

HAAGEN-DAZS FOR EVERYBODY!_!

Thanks boss... my.favourite ....  chocolate & cookiez
Yum yum... the whole dept get this...
Thanks boss luv u.... next time give lah lagi ye.... :)D

Friday, 14 March 2014

MACARONI GORENG LAGI...!_!

Mummy cook this for my kids.. 
macaroni goreng aje
anak anak suka.. hidangan ini
mummy renjiskan italian spice...
jadi ade lah rasa rasa masakan omputeh cikit
mummy melayukan dia sikit ku
lotak kicap manis.... hehehe
tomato kicap cili paste 
dah jadi macaroni goreng
ala ala mummy lah.... hehehe

Thursday, 13 March 2014

MANGGO & GLUTINOUS RICE YUM YUM

This manggo with glutinous rice and coconut milk
 cook by
my Staff Nurse Goh
all our staff luv it...
Thanks staff nurse
Lihat tak pernah kita makan... juadah ini
beras pulut di kukus
santan pekat yg bergula..
mangga di potong dadu...
rasa masam manis mangga. Santan lemak manis
dan beras pulut.... 
yum yum
lain kali buat lagi ye SSN Goh..... :)D
next time bring again ya staff nurse...:)D

Monday, 10 March 2014

MY NEW WATER GLASS!_! HEHEHE

I c @ my friend FB use nescaffe bottle 
as a water bottle
Mummy pon copycat...
after work... otw home
me corner NTUC my favourite supermarket..... ^_^
ooooi my mato sooo rambang
yg itu nak yang ini pon cute
all slim n small bottle is my.choice
Akhir nya bottle ni jadi
pilihan.... mummy rasa if tuang air.panas
ta akan pecah... hanya jatuh je kan berkecai
sooo ini lah yg mummy rasa bagus 
untuk isi air masak suam ku
satu letak @home satu lagu letak @work ok lah
...............

Saturday, 8 March 2014

MEE GORENG MUMMY !_!

Mummy masak semalam.... Me work half day
but cause of nak audit . I work fullday jadi nya
Jadi I masak mee goreng aja lah yg
cepat siap....
Ni bahan yg me lotak dalam my mee
suka campakan vege lebeh lebeh...
ta ada apa dalam peti sejuk
hanya ini je... soo mummy lebur kan aja apa yg ada
alhamdulilah... habis lak my kids bedal....
sukran sukran ..... ^_^
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget