Big Thanks follow mummy

Friday, 7 February 2014

MAULID@KUANTAN PART III

This sarapan hari terakhir....ambil sikit sikit aja.......


Jalan berdua sooo gambau pon me always lah sbb me the only model & B the only photographer.... hehehe
Rini kita bfast 2x ... awal pagi kita dah gi kat hall. Then jalan jalan kat tepi pantai... bila corner balik jumpa member sarapan near by the pool. 00We ask why.u all eat here.... they say their name in the.list.... soooo kita pon bantai lagi....prata kuah kari ikan power..... sarapan tepi kolam lagi......:(
hai B u tak payah sun tan lah......hehehe kalau dia baca mati me.... hehehe tak pa lah tan tan pon u my only B lah :(
Morning walk.... tawaf pool....
Ada jambatan kat depan lobby.... pe lagi ask B shoot sini.....la sana. la.... hehehe cian B ku terpaksa lah dia layan model super big ni :(
hari terakhir mereka bawa kita shopping kat East Mall yg terbesar di Kuantan.... me n B if gi mall memang tak doyan.... if gi pasar kampong ke local market yg cam pasar payang tu me suka..... if mall at SG berlambak..... but tak leh cerewet seh....gi aja lah round...... makan tengahari kat restaurant ayam penyet
... ni lah hidangan nya. Udang penyet. ikan pon kene penyet n sayur lomak cili api .... sedap. yg di atas ujung tu ku beli cream anti marks ..... dah ta de apa nak beli all sama je......:(
.
Malam akhir yg di tunggu tunggu majlis maulid with ustaz Badri Shah agak nya tu lah nama nya...... mummy ingat nama my ustazah je......hehehe me n B ..... all pakai bergemerlapan i pakai biasa je...... baju pergi kerja ku.....ku bantai janji tutup aurat..... hehehe tu sbb gambau kepala je....:(

ni hidangan makan malam ... makan di bawah pokok lagi....hidangan untuk 4 orang... kita partner ngan pasangan asatizah.... soo tak lah mengelitis sangat nak nak shoot gambau... lauk lemak pucuk paku. Ikan keli panggang ayam goreng sambal sotong petai dan sayur colet... sedap betoi... dengan penuh sopan ku bersantap.... hehehe :(
sekian laporan mummy.. nanti ada part 4 tau ...
tunggu ye ni mummy otw 2 negeri 9 ada maulid lagi.... hehehe
nilah yg my B tunggu tunggu nak bergambar with ustaz. I tak tangkap gambar bersama ustaz lah...... biar kaum bapa je berposing ngan ustaz popular ni.....:(
sabelom berpisah kita bergambar beramai ramai... walaupon 4hari.... tapi mesra nya tak leh cakap..... luz u all
till jumpa.lagi.....
this.time tour... we follow E-man tour.....
ni kita beli cendehati bangle mummy satu.. n hajjah cik satu
yg berbalut daun pisang tu... nama nya satar... inti ayam rasa manis cikit jika.ke kuantan or kelantan terenganu... mesti cuba ni.... ia makanan popular di negeri ini... cuba ye..... baru tahu sedap nya.... sekian citer mummy bermaulid kat Kuantan
the end.....:(

..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget