Big Thanks follow mummy

Thursday, 6 February 2014

MAULID@KUANTAN PART 11

Sambung citer semalam . Lihat kita makan tengahari disini ada 4 bas semua nya. Di Mabiq ini juga ada menyediakan catering jika sesiapa yg sudi nak order dan di belakang asrama nya tu ada.sebuah rumah makan. Jika berhampiran corner lah sini Sambil enjamu.selera sambil membantu...... kan. Mummy rasa kagum dan bangga dgn pengurusan pusat ini. Mereka giat mencari dana untuk menampung kegiatan pusat ini.... Insyaallah mummy akan promosikan kepada teman teman yg akan ke Kuantan supaya corner sini.... 

bertemu teman lama semasa bekerja di changi prison dahulu . kelmarin sewaktu di Makassar bertemu. Dah 2 tahun tak bertemu.... teman mummy ni dah pencen... so rajin lah dia.melancung..... mummy ask next destination nak kemana? She say want to go Alaska...... mak ooi me nak follow.... nak ikot nak ikot.....tag me ye my friend... me ikot....

Dah sampai dah. Ni lah Swiss Garden Hotel @Kuantan
sempena perayaan tahun baru china.... lihat lah tanglong dimana mana... merah sana sini decorasi nya
ni lah bilek kita luaskan...... ):



semenatar menunggu teman yg lain kita pon posing lah kat lobby hotel..


kita dibawa kesini untuk makan malam......
nilah hidangan nya masakan ala tai sungguh sedap. Sila lah.kesini jika ke kuantan. Ni hidangan untuk 6 orang semeja

pastu kita dibawa shopping ke kilang batik di kuantan... oleh kerna dah busy shopping lupa nak shoot photo... my kawan dah kena tegur ngan pekerja di kang tu.... dilarang ambil atau bergambau di situ.... takot kot kita tiru motibatik nya kot....If nak beli batik... kat terenganu lagi cantik dan halus buatan nya.... ok.... dah corner ke lain lak cik mummy ni
*******************
pastu kita acara bebas.... so kita daftar nama ngan our guide... sorang 35RM nak naik boat gi lihat kelip kelip/ firefly 
nilah dia kita di bawa.ke tebing sungai.... ada taklimat dahulu.....
yg jadi ketua operasi ni nama nya Hafiz.... dua lah yang beri penerangan... satiap sesi ada la dalam 7 ke 8 boat... antara nya kita tak leh hidupkan torchlight. Camera untuk ambil gambar pon di larang... phone harus di off kan..... tak leh ada cahaya... takot kang si kelip kelip tak berkeling kang.... hehehe so kita menyusuri sugai dalam gelap lah.... hanya berpandukan cahaya bintang dan lampu kecil pemandu boat tu aja... yg se iras iras cam sikelip kelip.... but puas hati.... nampak firefly berkelip kelip di pokok pokok tu..... hehehe nasib baik ramai kalau sorang mau ku lari ....... cam ada berpuluh puluh mata pandang.kita tau... terkelip kelip dia ..... heheheh  yuk singah sini libat sikelip kelip pengalaman yg terbaik lah......
sarapan pagi di sini dalam dewan sebab 4bas besar rombongan kita.... tak muat nak makan di.dalam restaurant by the pool..... so kita di beri makan dalam dewan....
yuk sarapan... ni lah yang mummy bedal.... hehehe
berbagai bagai roti & kek di sediakan....yuk lihat lagi banyak ni

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget