Big Thanks follow mummy

Wednesday, 12 February 2014

MAULID @AL JENDERAMI PART II

Alhamdulilah dapat bas kita masuk hingga berhampiran d... 
Lihat at my back... Dah berderet bas tu... Non stop bas dan kreta masok
Yuk kita masuk ke dalam masjid....
Alhamdulilah kita di jamu ngan nasi kuah briani dan sayur lemak... syukur alhamdulilah... amin amin
Lihat tu Papan tanda... Ini zon tutup aurat tau....
Alhamdulilah dapat berjemaah... Berselawat beramai ramai dan dengar
Syarahan agama dari habib habib dari seluruh dunia. Amin Amin
Mummy sempat shoot sana sini....
If daddy nampak ni.... Habis mummy kene selawat kang.....:(

Oleh kerna kita tinggal semalam aja... so sarapan pagi je
kat hotel....
yuk lihat sarapan yg di.sediakan Empress Hotel ni...
mummy ambil nasi. Noodle juga
dan tak lupa pencuci perot ..... hehehe
ada cereal. Penutbutter. Jem.... all ada jemput makan....:(
Di sini pon ada kompleks warga emas.... but warga emas yg stay here majority semua nya yg berada.... mereka bayar sebulan hanya $100RM untuk stay here yg mana ada duit boleh lah wakafkan sebiji rumah.. tak mahal sangat hanya ...
Ada sebuah aja rumah di wakafkan warga SG... dah 5tahun dia tinggal disini.... oooi tertarik sungguh lah me... cam nak wakafkan... & stay here for ever.....
Ni.ke esokan hari kita Uturn lagi kat Al Jenderami
ada taklimat dari pegawai disana.....
Yuk lihat kawasan masjid yg indah ini....
ada kedai. Ada hotel. Ada tour agency. Kedai roti. Taska. Tadika. banyak lagi....
Ini lah masjid semalam yg dipenuhi beribu ribu jemaah
insyaallah tahun dopan mummy akan hadir lagi.. this time
tag my hubby along k. Mesti dia suka
Kita di jamu nasi lemak sedap betoi... Terima kasih pada semua di Al Jenderami
Kita makan disini... 
Sempat pula shopping kat sini... Ada kedai roti....
My friend BeBe shopping roti satu plastik besau...
mummy tukang ambil gambau aja.lah... 
my.kids at home crewet.... so me tak buy apa lah...
 
Kita singah Mydin. ape lagi ku shopping cikit aja
beli bahan untuk kepala ku. Minyak gosok....sabun rambai
minyak sapi cap satu malaysia ni... 
Lihat tu ada koko cap tok guru pondok... Lagi beli satulah ...:(
dan pencuci mulut... cheese kek .....:(
Ada islamic tour lagi.... sooo murah
yuk next time mummy nak follow lah...
Suka sangat... perasaan cam berada di madinah....
ku tepek lagi photo ini... lihat masjid Al Jenderami 
sungguh syahdu..... mummy suka sekali
Next our ustaz nak buat takzirah 3 hari disini je
no shopping... hehehe
ta apa lah i will follow again
sekian laporan Maulid @ Al Jenderami...:(

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget