Big Thanks follow mummy

Tuesday, 18 February 2014

JESS WED @CEBU MANILLA PART I


Attd my friend wedding @Cebu. Mummy and my boss
Fly to cebu with Tiger Air.... nama je budjet but...
tiket nya cam boom....but ok kan x'mas Time tu
... ok Lah
2 in 1 we attd wedding and tour around Cebu
Lucky we have alot of friend .....
All nurses working at Major Operating theatre and CSSD staff
Only me the mak chik with tudung.... hehehe
sabenar nya my kids and family... cam tak I
izinkan me pergi... baru sebulan tempat ni
Di pukul taufan... betoi sepanjang perjalanan... banyak
kerusakan lah.... ni pun my friend buat kat resort
tepi pantai lagi.... sooo 
indah.... tempat nya.
Mummy kepo ask pengantin apa warna yg they all pakai nanti di hari kawin dia.... she say blue... apa lagi mummy pon cari kain biru... bikin baju kurung.... baju tradisonal ku....
Ni lah teman teman kerja ku ... dah macam anak sendiri
they all call me mother...
manakala my boss... call me mama
Kaya anak mummy ni tau... hehehe
Ini salah satu dari adat tradisi mereka
mesti pin duit sumbangan kat gaun pengantin
ni lah terkial kial kita nak pin.....
Sambil pengantin menari...
 di jemput.para hadirin pin kan sumbangan ke badan.pengantin
Boss aksen aje... sebab dia try nak pi  tak leh melekat...
so mummy pin kan dia nya juga....

Lihat yg di atas tu Ibu n abang pengantin ... jesse nama kawan ku.. panggil Jess lah... adik beradik ramai... dia yg kecil
sekali dan yg paling putih dan cantik. Ia banyak membantu famili nya... ... gitu lah yg di kata abang nya....
dia ni baik budak nya.. tu sbb kita all want to
attd her wedding walau pun kawasan tu
baru di langar taufan.....
Lihat tu si kecil kecil anak anak teman ku
yg jadi pengiring all teman teman kita dari SG

Yg di atas tu adalah pengiring nya... 
manakala gambau bawah... bersama keluarga nya
abang si Jess ni tinggal di Mindanau....wow
next time leh lah kita gi mindanau...
banyak muslim kat sana soo soal makan no problem
but here soal hidangan memang sukar
tak ada yg halal... tahan aja lah
4 hari aja....:(
nanti... mummy korek kat FB ye
banyak photo yg mummy ambil....
nanti I update lagi ye... bye ^_^

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget