Big Thanks follow mummy

Friday, 28 February 2014

YUK C JESS WED PART II

Oleh kerna pemandangan belakang tu soo sweet
mummy jadikan profile picture at my FB
with CSSD family....
sementara tunggu pengantin turun 
we all posing sana sini.... hehehe
Lihat di belakang tu .... resort ni pon di landa taufan juga
pekerja di resort ni giat membaiki kerusakan resort ini
kuasa electrik baru di sambung sehari sabelom
kita tiba... alhamdulilah.... dapat lah kita
menginap disini....
Pengantin dah turun...wow
all blue... my.sweet Jess dah turun
dayang pengiring all blue.....
mummy pon tumpang sekaki
mak cik blue.... hehehe
mummy nya kerja ambil gambau ... my kawan all
sebuk ada tugas masing masing
so mak cik blue yg pakai baju kurung blue
me yg tak tahu malu ni... lari sana lari sini
shoot sana shoot sini...
orang CEBU pon mabuk lihat
agak nya...mummy in blue ni .... hehehe
Suasana di dalam dewan.... 
begini lah rupa nya....
majlis di sini...
Yuk lihat majlis Jess wedding
semua ni keluarga pengantin lah....
Ni yg cute tu my little alex and cute shen....
suka my little peincess 2 org ni bila dah siap
makeup n pakai lawa... bukan main lagi 
dia posing... hehehe
lihat my little Jess sampai nak jadi isteri orang
pon masih suka lentang lentok... ta apa  
masih cute ... kan
ni dah sign ...  dah sah double and un available ok
Jess ni pon baik budak nya
mummy doakan semuga bahagia
hingga ke akhir hayat... amin
bersama keluarga Jess dan suami nya
manakala gambar bawah lak bersama pengapit nya
Steward and MOT girl dan sabelah tu kawan kawan
 sekolah suami nya Jess
Lihat pengantin lelaki dah ter zzzzz.. penat kot
mummy saja shoot closeup gaun Jess
dia tempah @SG ni....
at the back ada tali lak.....
Yuk makan.... mummy makan buah saja
lihat gambar atas tu my little Alex...
mama dia nak kasi ucapan pon dia kacau nya :(
my sweet friend Sherly and Steward
jemput lah makan.... I tangkap gambau je lah
ta ada hidangan halal sbb tamu islam
hanya mummy blue sorang je.... ok lah
Me drink cocacola sampai satu botol saja....hehehe
Ni sambil pengantin menari buat kali.pertama
sebagai suami isteri
hadirin di jemput... untuk pinkan sumbangan
ke baju pengantin.....unik kan adat mereka
Lihat tu boss pon aksen pinkan but tak lekat
mummy blue yg pin kan boss nya sumbangan
kita shoot juga kiriman dari boss besar...
tu yg envelope warna merah gelap tu lah
big boss kasi...my nya togel tak ada 
envelop... boleh lah banyak juga
teman senegori dia give SG dollar... ^_^
Pastu upacara potong kek then 
pengantin pompuan campak bunga...
yg kat belakang tu anak anak dara lah 
yg berebut bunga......
manakala di bawah tu
pengantin lelaki cari cutter ke apa ke bende lah
saperti reben di ikat di betis kot... 
soo di buat lah apa yg patut.....

Gambau bawah lah giliran penganti lelaki
campak tu benda alah
and yg bujang bujang yg merebut nya.....
siapa yg dapat bunga dan reben tu
kenelah duduk dokat ngan pengantin
dan sarung kan lah benda alah tu ke kaki
si pompuan... manakala hadirin say
Haigher haigher ..... hai macam macam
then they all kissing lah together gether... gitu
begitu lah lain tempat lain istiadat nya
satu pengalaman yang baru.... 
Tu berkat nya angsa pon blue....
mummy blue n Jess
Steward n Jess
Boss n Jess
Mummy doakan semuga bahgia 
dan cepat cepat dapat baby
amin amin...

HIDANGAN CEBU YUK ^_^

Lihat aja tau... jamu mata je... 
semuanya lak leh makan 
sebab mereka suka sangat kat 
Kaki pendek tu... tu lah tak leh makan
all hidangan mesti ada....Si dia.. hehehe
Yang paling menarik itu lihat
Ada ketupat inti nasi sama ngan kita... tu
dan sini makan pakai sarung tangan plastik tu tu
supaya tangan tak kotor
it a good idea.....:(
Di atas tu at restaurant seafood kata nya...
pon ada kaki pendek....
kalau kita bukan org .islam ... mudah dapat makan
ni puasa lah kat sana....
Bowl noodle so nice .... i shoot lah...
Teman teman ajak gi makan seafood yg terkenal
di Cebu... terletak di tepi sungai....
lihat bukan nya ada udang ketam.. ke fish cake
semua nya hotdog kaki pendek...
but menarik.... sunguh uniq
hidangan nya tak pedas...di panggang gitu
ngan garam dan kicap agak nya...
nak pedas ada cili api.. nak masam 
perah aja limau kasturi tu....
Kat fastfood ada di bungkuskan nasi... tu diatas
bungkusan nasi... makan ngan ayam goreng
kek nya all menarik... di buat dari ubi
menarik kan ... lembut kueh nya
idea baru makan mangga...
tak payah kupas gunakan pisau
hanya cubit atas nya n kopek terus makan lah
mangga paling sedap di sini... yum yum
jemput makan mangga aja ye....
lain tak leh.... hehehe

Sunday, 23 February 2014

PROMOTION 2GETHER GETHER !_!

Tak sangka dapat promotion bersama......

Me ask boss nak ambil cuti halfday on.... attend my girl promotion ceremony. .. but my boss say no need to take leave. .. cause you also get promotion ... she say the letter of promotion is with her... she have no time to give me.. So I also must go on that day.... yahooo... thanks boss... me luv U big big... hehehe.... I jump grade from 5 to 8... sukran sukran And my girl now is Double S already.... sukran sukran... alhamdulilah. .. reski allah... amin amin....

After the ceremony
Me and my little girl... lihat
senyum panjang .... hehehe
alhamdulilah sukran sukran

ooi my missy sompat tangkap our famous CEO
nak bergambar bersama....
MR Ram... ni baik orang nya dan peramah, all CGH staff like him. kita kita all pantang ada funtion... and nampak aja dia
it a must... ajak bergambar bersama.... hehehe

ter serempak Mar anak jiran seblock
she also dapat promotion...
Double S also.... hehehe
but here double S dapat naik ciput aje
if at private hospital they will get 4.8K
all the friends yg dah work at private sectors
dah panggil my girl... ask her to join them
mummy pujuk dia jangan gi....
sebab now tempat kerja dokat dengan rumah
hanya 2 bas stop je.... :(
sekian laporan rini....


Saturday, 22 February 2014

DINNER WITH THE GIRLS !_!

Otw home my girl Ayda call me... ajak dinner
at Tampines Mall @Prata Walla...
dia say prata paling sedap
me say ok lah
anak nak belanja.. me follow je...
This missy nya order chicken tikka
This mine & Ayda ....
kita share... tu pon tak habis
balance banyak....
next time kita bawa our boys bersama
so they all can makankan untuk kita.....:)
thanks girls... next time nak belanja apa lak... ^_^
sekian laporan rini .....

Friday, 21 February 2014

GIFT FROM MISSY STUDENT!_!

This missy student give her..
Selalu nah dapat hadiah dari.. student dia
this dari 3year student NYP & NP
satiap habis attachment.... budak budak ni
akan beri di hadiah.... or card.. ni lah
the first time mummy teringat nak shoot
Hadiah yg dia dapat......
Mereka tahu missy rajin buat kueh sooo..
they all kasi dia recipe book....
Dia rajin buat muffin . Cup cake
brownies for her student...
soo budak budak ni give her this. Lah
sekian laporan rini....:(


Wednesday, 19 February 2014

BINGKA CHEESE SERAWAK

Recipe ni mummy ambil dari Kongsi recipe
Trima kasih pada : Hasue yang empunya recipe
di sini mummy tepekan aja recipe original 
by :  hasue
Mummy buat untuk dept. Party semalam
teman teman suka.... sedap kata mereka
hingga merebut rebut nak tapau....
mummy ter gunakan loyang besar....
jika kawan kawan nak buat gunakan
lah loyang cream cracker ke.. 9x7 gitu

Mummy follow recipe 100% tak ubah ubah
rasa 100% sedap.... hehehe
betoi tak bohong...:(
nanti nak buat lagi....
selamat mencuba.......

Tuesday, 18 February 2014

JESS WED @CEBU MANILLA PART I


Attd my friend wedding @Cebu. Mummy and my boss
Fly to cebu with Tiger Air.... nama je budjet but...
tiket nya cam boom....but ok kan x'mas Time tu
... ok Lah
2 in 1 we attd wedding and tour around Cebu
Lucky we have alot of friend .....
All nurses working at Major Operating theatre and CSSD staff
Only me the mak chik with tudung.... hehehe
sabenar nya my kids and family... cam tak I
izinkan me pergi... baru sebulan tempat ni
Di pukul taufan... betoi sepanjang perjalanan... banyak
kerusakan lah.... ni pun my friend buat kat resort
tepi pantai lagi.... sooo 
indah.... tempat nya.
Mummy kepo ask pengantin apa warna yg they all pakai nanti di hari kawin dia.... she say blue... apa lagi mummy pon cari kain biru... bikin baju kurung.... baju tradisonal ku....
Ni lah teman teman kerja ku ... dah macam anak sendiri
they all call me mother...
manakala my boss... call me mama
Kaya anak mummy ni tau... hehehe
Ini salah satu dari adat tradisi mereka
mesti pin duit sumbangan kat gaun pengantin
ni lah terkial kial kita nak pin.....
Sambil pengantin menari...
 di jemput.para hadirin pin kan sumbangan ke badan.pengantin
Boss aksen aje... sebab dia try nak pi  tak leh melekat...
so mummy pin kan dia nya juga....

Lihat yg di atas tu Ibu n abang pengantin ... jesse nama kawan ku.. panggil Jess lah... adik beradik ramai... dia yg kecil
sekali dan yg paling putih dan cantik. Ia banyak membantu famili nya... ... gitu lah yg di kata abang nya....
dia ni baik budak nya.. tu sbb kita all want to
attd her wedding walau pun kawasan tu
baru di langar taufan.....
Lihat tu si kecil kecil anak anak teman ku
yg jadi pengiring all teman teman kita dari SG

Yg di atas tu adalah pengiring nya... 
manakala gambau bawah... bersama keluarga nya
abang si Jess ni tinggal di Mindanau....wow
next time leh lah kita gi mindanau...
banyak muslim kat sana soo soal makan no problem
but here soal hidangan memang sukar
tak ada yg halal... tahan aja lah
4 hari aja....:(
nanti... mummy korek kat FB ye
banyak photo yg mummy ambil....
nanti I update lagi ye... bye ^_^

Monday, 17 February 2014

KELANTAN & TERENGANU



               
                         Replica masjid Taj Mahal @ India dan 
                     di sabelah   tu replica Masjid Sultan @ SG 
      Kalau penat naik lah tram... Kalau kuat kaki Jalan je....
        Gambar di atas bahan yg ter dapat di dalam bangunan
                               masjid yg kita lawati
            Di bawan tu masjidil Agsha.  ... Yuk kita lihat ke dalam
                  Ini lah dia bahagian dalam masjidil Agsha.....
                              Tu yg biru tu masjid di Russia.....
                     Dah on the way ke pasar siti Khadijah. 
                              Agak Nya Nama Nya....
                Yuk lihat pemandangan yg sungguh bersih...... 
                              This otw to pasar Payang.....
                               Kita makan tengahari di sini......
               Ini dah terenganu... Yuk lihat bandar terenganu....
               Atas tu sekolah yg ini Rumah Nya sooo besar.....
             Kita Singah masjid atas air..... Sungguh cantik......
              Ni bilik hotel kita.... See that bottle sooo uniq
                                     I shoot but the green
                      Bottle is mine... See my name on it.....
                      Pemandangan masjid yg arkitek Nya 
                                  keluarga sultan juga
                         Oleh kerna suka nah Ngan masjid ni..
                               Ku tepekan gambar Nya lagi la
              Terenganu ni kaya minyak tau... Lihat tu...
                           Tak payah terang kan
             Dah tahu tempat memprocess minyak ni....
                 Alhamdulilah terenganu ni kaya tau....
                         Sekian laporan rini.....:(
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget