Big Thanks follow mummy

Monday, 23 September 2013

REDANG ISLAND DAY I

Tak sangka pada 12 September yang lalu mummy dan teman teman TKSS bercuti bersama... 
ask daddy nak ikot tak.... dia dah ada booking kenduri lak.... 
soo mummy bercuti tanpa nya la....
Kita berangkat malam kul 9 malam.
Yuk lihat photo yg mummy shoot day 1
singgah minum kopi disini
infront Golden Mile Tower.... posing tak habis habis.... hehehe
sampai pagi... we all bersarapan disini....
noodle nya soo unik..... sedap tak caya 
datang sini kedai no. 18 tau jangan gi no lain.... hehehe




kita bersarapan disini..... noodle nya sungguh unik.... sedap.....
cuba teka dimana ni..... hehehe pasar yang popular di Terenganu......

seni bina sungguh menarik
mummy like.......
lihat ada masjid

 lihat seni bina yg menawan.... sunguh unik



 lihat bas nya sungguh unik......



yuk lihat photo shoot @ ferry terminal


 4 mak dara with our ketua darjah...... hehehe
dalam sini baru sejuk sikit..... next time kawan kawan tunggu didalam dewan... selesa ada aircorn

 lihat sungguh gebu gorengan tu udang so big.... hehehe
this my tikit ferry me n my BFF.... keratan tikit tu must simpannanti otw
 balik they all collect balik.... ok

Shopping at pasar di terenganu...... Best Nya ........
Best Nya .... I ccc telor penyu tu..... All beli item yang sama nampak ... Hehehe






CT, mummy n Jah jambu.... hehehe









mummy sorang je mak cik yang naik atas deck.... 
camera makcik lah kata kan..... hehehe
yuk lihat photo yang mummy shoot di atas deck....
so cantik..... alhamdulilah..... ^-^
atas deck ni, so panas..... but berbaloi.... pemandangan yang cantik.... hehehe
this boat for transfer ke redang yang pertengahan.... our pulau yang ujung nun jauh.... 
2 jam baru sampai.......


alhamdulilah berpoluh kali snap... dapat pon yang berkibaran... nampak tu
bendera negara Malaysia...... like....it










@ Jetty redang island..... here we come..... hehehe
ooi CT , i c your telor penyu..... yum yum hehehe
ooi relax habis seh.... this i shoot otw out from  jetty......
that nama kampung.... hehehe

                               dah lama tak jumpa public phone gini.... terkonang semasa tinggal
@  26 Jalan Masjid near Kembangan dolu..... 
ni lah talipon yg ku gunakan dolu dolu... hehehe
dah sampai.... we stay @ Redang De Rimba chalet......
@ the restaurant.... so luas.....
lihat my room paling atas tau... tangga mak datuk.... kalau makan kat kaki bukit kita daki till top dah hazam dah makanan kita... this time tour need alot of energy.....
masaallah naik sesak nafas.... cam nak tercabut kaki ku..... hehehe
this baru half anak tangga tau.... masaallah..... hehehe
lunch time.... apa lagi .... bedal lah.... disini lauk pauk nya rasa manis.....
telur penyu....... berpuloh biji.... habis tak berapa second..... hehehe
di hadapan chalet ada restaurant n home stay sekali.......
bersiap nak gi snokelling
van yang kita naiki.....
dah sampai all pakai jacket betoi betoi..... hehehe



ada instructor... cam mana nak pakei snokelling mask..... hehehe
ada instructor.... lagi... sedang beri arahan... hehehe


i will up date more picture from my phone later
in the boat otw to snokelling.... yang tengah tu my ketua darjah.... hehehe
aida tau mati ku kena jerit.... hehehe
she our cip lah... yg ajak kita gi adventeres tour ni.... hehehe
aida next U nak ajak kita gi mana.... ha
terjun bungee ke ..... hehehe
gurau Eda.... marah nanti kena jual kang... hehehe
but this the best tour lah Eda.... kita all suka sangat
thank Eda n zali... sudi pelawa kita... ni kalau hubby ikot lagi fun....
dia kaki kacau orang juga.... lagi gamat kang... hehehe
ni dah puas berendam kita cari mamam lak...... hehehe
lihat baywatch mak cik.... hehehe
ni ala ala baywatch lah... kalau ada yg lemas.... 
kita tolong pekek minta tolong... bolih lah... hehehe
baywatch team @ the batu.... hehehe
lihat pantai nya so cantik...... pasir soo halus.....
meh kita berendam beramai ramai.... 
mummy tak lopas dari topi ku n cemin mato hitam ku....
protection leh.... hehehe
eh baru perasan jaket ku warna lain seh.... hehehe
sabelom berangkat pulang kita bergambar beramai ramai.... sayang kita gi bersiram di kolah yang paling besar n bersiram beramai ramai lak... air nya so sedap.....sejuk.....
pose terakhir di pulau yang indah dan damai (Marine Park nama pulau ini)
memang sesuai dengan nama nya... hidupan laut yg unik dan cantik....
luv this island sooo much.....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget