Big Thanks follow mummy

Sunday, 30 June 2013

BATAM GETAWAY WITH MY BLUV SIS:)D

1Jun 2013 hari yang bersejarah buat ku.... hehehe
kerna ku dapat kipnap my beluv sis n keponakan ku.... 
kemana...... ku ajak corner ke Batam Island....hehehe
Thanks sis kerna sudi ikot, your big sister  yang kaki merayap ni ..... hehehe
this time kita follow CGH HSEU organise the tour.....
yok lihat same shoot @ Batam Island
 Mall yang paling popular di Batam.. lihat Matahari nama nya
kita naiki Ferry ke sana......
lihat ada roket tau.. here..... hehehe
this the Ferry bring us here...... lihat all wear cermin mato hitam..... hehehe
lihat pemandangan di Batam Island 
bangunan bellow near BCC hotel we all corner n have a massage here
1 hour free massage include in our pakage....
urut nya the best......
 

Holland Bakery if U all came here must.... corner here ok
the cake lapis ngetop..... the best... but the price is a bit ngeboom...... hehehe
makan tengah hari @  Sunda Restaurant..... yuk lihat
apa yang akan di hidangkan untuk kita
 


inside the restaurant 


 lihat nasi nya di gulung saperti lontong.... satu batang saja dah cukup senak perut.... hehehe
sambal nya... ngeboom habis.... so pedas tak leh angkat.....
ada pencuci mulut lagi.....
 susu bersama semangka, honeydew..... sooo cooling.... hehehe
 lihat dekorasi nya dari bahan alami 100% buluh lah.....
 ooi missy terselit je @ the back tu
kita nak berphoto berdua beradik dia pon nak selit juga
 salad nya so sedap..... saperti kuah jenganan kita at SG 
 ayam goreng nya comel comel..... ni ayam kampung agak nya
so sedap
ni paling sedap jemput jemput atau cucur jagung
 dia beri sorang sebiji pulak.... hehehe
sambal podas berasap lupa lak nak shoot.......
ooi sambal berasap berada dalam cup diatas sebelah sebakul nasi tuu ok
******************
lopas tu they all ajak kita gi Temple yang paling terkenal di Batam
yok lihat photo shoot @ Laughing Temple
 nilah temple dia so neat so clean....... 
 so luas....  
 patung dari gold tau........
so clean also n neat 
lihat.... mummy lupa nak ambil para bola satelit nya......
 
hidangan halal di sini tau... 
my friend Joice & Jen tu....

 lihat atuk sami ketawa tau....... 
ta apa lah kita ambil gambau dengan patung je....
 

 lihat cute nya dia..... 
 
 CSSD CGH staff been here..... hehehe!!!!!!!

Me Joice n Jenn
 lihat sooo neat 
 the best Temple, I ever enter...... mummy give 10 star .... hehehe


*****************
lopas ni pak Hendra bawa kita corner berbagai factory outlet.....
choklat lah... baju lah.... kropok lah..... hehehe
cakap pasal keropok...... dia ajak kita gi kedai keropok.... sebelah nya ada mini market....
apa lagi kita all corner kat sana...... 
sooo murah jika membeli belah di sini.... hehehe
 sampai kita kene tegur dengan our guide
kita must enter kedai kerupok dolu...... hehehe
*************
corner @ kek lapis factory
here the lapis sooo murah.... sedap juga....
then kita lihat show.....
KUDA Kepang & Barongan.... yuk lihat same Shoot
 pertunjukan KUDA KEPANG........

 

 ni jika di tempat mummy kita panggil Barungan...... 
saperti dragon dance gitu versi JAWA la ni

 

lihat photo atas kupas kelapa gunakan gigi nya je tuuu
di sabelah tu dia telan bara api.......




 ini pula dia telan kaca.... macam makan kerupuk gitu......
 we all choose sit at the back..... takot... ada perewangan nya ni... lebeh baik 
berhati hati....
 takut dia masuk kat kita lak..... hehehe
*****************
Hai ada lagi banyak gambar ni nanti mummy update lagi ye......
tak sabau... ku habiskan upload the photo le.....
gerbang menuju mini house of Indonesia.....
yok c the photo.....




 only a few je yang me upload k.......
ini lah sebahagian rupa rumah traditional di Indonesia.......
best betoi lah jika dapat tinggal betoi betoi.... 
must slim nya.... apa tak dok panjat naik turun tangga..... hehehe
****************
Dinner atas kelong....
What we eat.... Yok c.....
Oleh kerana Ada penyanyi..... Yg luar biasa.....ku tak shoot dinner food.
*******************
yuk lihat sarapan pagi @ BCC Hotel  
 this bubur corner..... yum yum
 this vege corner.... yum yum
hai roti jauh jauh nya...... hehehe
 bun
 Japanese foods.... yum yum......
this my plate....... hehehe
 this kueh soooo sedap but cepat hilang........
****************
sabelom pulang kita posing lagi..... hehehe
yok cari spot.......!!!!!!

 my beluv sis n keponakan ku....... 
missy n mama nya 
will dig some more picture from my ipad..... ok
This from my iPad mini.....
The girls with mama
Mummy with beluv sis n my keponakan....
My missy kalau suruh posing .........hehehe
This 2 girls I force to pose every where....... Hehehe
Double pose girls...... Hehehe

Si Pak Hendra ni di ter shoot video lak.....
Jadi lah photo kita blur semacam ni....
END SOO HAPPENING
THANKS MY UNION LEADER
Ms. Chua 
This time the tour sooooo best ever..
************
Ole ole dari Batam

Terpandang this terus fall in luv
Ku beli lah........

 ini sungguh unik lalu ku shoot
Gambar tai tu for gent toilet
Rantai ni untuk tandas wanita.......
Ni cemelan kita didalam bilik.....
Dok mamam non stop ............:) D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget