Big Thanks follow mummy

Sunday, 24 March 2013

AYAM MASAK MERAH ITALIAN HERB

Ayam masak merah Italian herb.... ni asal nya masak merah but mummy add Oregano
so terasa lah macam italian crusine gitu kan...... hehehe
dah tu tabur daun ketumbar dan add in cendawan....... dah macam rojak pula...... :)D
yok lihat bahan yang akan di gunakan:
1 ekor ayam, potong ikut suka
di lumur tepong all purpose flour, tabur garam dan kunyit sedikit goreng
bahan tumis:
3tbs chili kisar
2tbs bawang merah kisar
1tsp bawang putih kisar
1/2tsp halia kisar
minyak untuk menumis
garam dan gula secukup rasa
3tbs tomato sos
seikat daun ketumbar cuci berseh
potong 1/2 inci... akar nya pon di gunakan
cendawan jika suka
Oregano
cara memasak:
panaskan minyak, tumis bahan kisar tadi hingga wangi
masukan akar daun ketumbar dan daun nya sekali, kacau rata
masukan gula dan garam secukup rasa
masukan tomato sos kacau lagi
masukan ayam dan cendawan
gaul rata masak lah hingga pekat sedikit
tabur oregano gaul rata......

Wallah Ayam masak merah Italian Herb
so mudah..... cuba lah :)D


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget