Big Thanks follow mummy

Friday, 8 February 2013

3DAY TOUR 2 NEGORI 9. . . ^-^ HEHEHE:) D

Corner sarapan dulu berhampiran this kampong   ^-^                                          short getaway during Chinese New Year Public holiday                              iringi my little girls bercuti ke negori 9.....now mummy & daddy jadi dayang & pengawal gitu...hehehe                                     special escort gitu..... kemana girls gi kena bawa kita berdua.... hehehe
                                                                              kita bercuti dokat je... @ Grand Lexis Water resort hotel di Batu Gemuk, Lukut Negeri 9 PD
  best betoi, dapat lah mummy berendam.....
dengan baju butterfly ku..... hehehe

biliknya sooo big, with big double bed........
dressing corner sungguh luas.......
biliknya sooo big, with big double bed ..dressing corner sunggih luas
tu dapur kering, ada microwave lagi......
                    di bawah tu tandas.... sungguh luas......
<------------ni pon mummy shoot 
ni dia little girls.....hehehe dah besau panjang pon di mata mummy maseh little lagi.... :)D








                                                                                                 

 kita otw gi lunch.....
yuk lihat sekeliling restaurant @ Duyung Restaurant



hari raya CNY lah katakan so.... banyak lah tanglong bergantungan
menanti hidangan...... 
Grand Lexis Water Resort  berdekatan resort ini


 mummy suka nah ini , jarang jumpa ni......
day 2 kita book tour, young kids gi water sport activity..... kita gi land tour
5hour tour for RM250 satu kreta, destinasi pertama ke sini..... 
yok lihat ape ade di muzium kota Lukut....... 
 kreta lama.... so unik..... 
akak bersama dragon boat...... panjang tau boat ni....  

 mummy masuk..... nak capai air pancutan dari tu pasu........ hehehe
 yok kita lihat apa ade dlm muzium.....
 lihat senjata di zaman dolu dolu.......

lihat pasu dengan mummy dah nak sama..... bulat bulat..... hehehe  

khusuk betoi ni 2 mak cik..... hehehe
sejarah tau.... menarik....
kena daki tangga lagi...... hehehe


dolu dolu...... ^-^

 akak ketawakan ku.... mummy ask daddy shoot me with the kisi kisi tangga ni
terkenang tangga rumah kampong ku @ Jalan masjid dolu... serupa tau... ^-^
inilah dia raja yang pernah memerintah di negori 9 
pintu gerbang menuju ke muzium......
di veranda muzium.....


mummy n akak ipar @ veranda muzium
hai kita tak naik this..... 
pokok pon me sompat shoot.... 
pastu kita di bawa ke muzium tentera, ada kreta api... apa lagi kita posing lah... hehehe  
 

posing dengan kreta api... ke Alor Gajah...... hehehe

nasib baik kreta tank punya pintu kecil.... kalau besar sikit mummy masok..... :)D

mummy say to daddy kita wait bendera berkibar kembang U shoot ok.......
bendera dah kembang ni copat shoot.... dear hehehe 
di hadapan muzium
lihat..... sejata lama ..... ada kapal didalam muzium.... gerbang bangunan lama.......
pahlawan dolu dolu datuk Bahaman & yang handsome tu panglima agak nya.... 
dari Sarawak... so handsome... hehehe 
daddy with sister n abg ipar 
yok see perkarangan muzium...... daddy with the jip...... 
kapal terbang dolu dolu... 
 helicopter dolu dolu....
 tuggu peringatan tentera.....
 pemandangan di luar muzium




dah lama tak jumpa ni peti surat........   pinky lagi....  soo jambu.....
 ni lah kreta yang kita naik.......
 bandar tentera darat tau mummy ...... been here... hehehe
perkampongan tentera lah ni.... ada camp kat dalam, sekolah, masjid 
semua kemudahan dalam satu bandar.......
lihat ade army truck.... 
 masjid tentera
 lagi 2 tempat cancel sebab jalan menuju ke ladang kasawari dan ke lighthouse jem panjang n tak bergerak ...... so kita gi shopping...... lah.... 

 lalu sini.....
 di sini juga 
 oooi sesiapa nak beli rumah..... sini ade.... hehehe iklan percuma
 pemandangan di pekan Lukut.......
 the kids.... pesan.....



this apple pie for One....

 this mud cake for Meen
 this cheese cake Missy nya
                                                                               sempat sebelom pulang kita bergambar dengan kreta ni...... hehehe





 me n the pasu.....
bergambau di hadapan Resort.... this time kita berjalan dengan anak anak.....
will up date more picture...... from my phone.....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget