Big Thanks follow mummy

Friday, 4 January 2013

SURABAYA DAY III CHENG HOO MOSQUE

Pada hari ke 3, kita di bawa ke Masjid Cheng Hoo, tak sangka kita berjumpa keturunan
Lakmana Cheng Hoo.... alhamdulilah....
yuk lihat sekitaran masjid Cheng Hoo....
nilah dia rupa nya Masjid Cheng Hoo 
bangunan masjid comel je... mummy luv it so comel
ruang mimbar masjid..... so uniq
ada beduk juga di sini.....
lihat ada replika kapal pelayaran Chen Hoo tu ...... 
ni lah rupa kapal tu di zaman dolu agak nya.....
mummy & daddy bergambar di hadapan masjid Cheng Hoo
ni replika nya, masjid nya kecil saja, but bangunan yang besar tu saperti dewan madrasah
tempat pengajian agama.... gitu
baru lagi this masjid di rasmikan pada tahun 2003


masjid masjid di Surabaya ni all comel comel..... even masjid agung nya pun cute
mungkin peratusan orang islam tak sebanyak di Makasar
nanti mummy akan upload lagi dari camera hubby
c u all later..... hehehe

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget