Big Thanks follow mummy

Thursday, 10 January 2013

OLE OLE SURABAYA

Ini lah dia yang dok kita cari
kiriman teman daddy bawang puteh jantan kata nya
hai daddy ni, susah lah kalau nak kemana mana ta bilang member
 tak leh ke!!!!!!
daddy ni kalifah kumpulan marhaban dan kenduri sooo
terpaksa lah beritahu...... sampai ada ahli kumpulan yang
 mendoakan kita cancelled our trip
is is is noty nya pak pak aji tu......^-^
saperti biasa, mummy & daddy salepas shalat suboh, kita keluar bersiar siar
berdua aja, kerna maseh terlalu pagi, semua kedai maseh tutup......
kita jalan menuju ke pasar..... ^-^
satu pasar kita keliling cari ni, orang surabaya panggil bawang lanang
patut lah tak jumpa...... dia terlalu kecil dan mudah di kupas dengan tangan
untuk ubat kata nya, mujarab untuk kolestrol, diabetic......
 kelmarin satu Sarawak kita pusing cari Kayu..... lupa lak apa nama kayu tu
mahal lak.... ada kayu jantan ada kayu betina....
 kene beli berpasangan lak !!!!
takot tak mujarab.....
hai lopas ni ape pula yang they all nak pesan ye.....!!!!
 di sini lah kita jumpa tu bawang, kedai kecil di dalam pasar
belom buka lagi, pasar ni ,tapi nasib kita baik dapat juga kita cari.....
dan kita beli ini juga, garam cap kapal, bawang goreng nya so cantek
 bawang puteh goreng so wangi, petes, tu sos ikan dan
 yang berbalut cam special parcel tu ada lah belacan surabaya
dia letak dalam grobok kecil berkunci lagi...... hai betoi betoi macam barang antik gitu
belom buka lagi.... mummy letak dalam icebox
dah terlanjur di dalam pasar mummy pun shoot lah
nilah pemandangan di dalam pasar, tu kueh baulu 
ni pasar jual bahan kering saperti bawang sayuran, sunguh sebuk di waktu pagi
ramai wanita, berjualan
ni kedai runcit nya semua keperluan ada
lihat all ada..... mummy n daddy suka gi shopping tempat begini
kalau shopping complex tempat kita pon ada......
orang masuk mall beli barang branded item, mummy mabok nak cari ape
ku cari chocolate spread sampai 5 botol, pewarna kueh 5 botol, 1 botol gummy,
benang dan jarum mengait...... tu protein food my son nya ye not my item..... hehehe
daddy nampak geleng kepala.... apa yang my mem beli ni berangkut betoi berat
sekali buka my plastic dia, tepok kepala..... hehehe
kita shoping di tempat yang berlainan daddy gi tempat men wear
mummy gi supermarket..... tu lah jadi nya hehehe
nilah yang mummy beli kain batik but it soooo lembut... it not cotton
only yang belang belang tu cam kain sutera..... all sooo cheap
nak buat baju gi belajar agama di masjid.
my kids dah pesan jangan beli kan mereka apa apa
so biasa lah kita taada beli banyak barang.... almaalom usia dah senior ni
mana boleh angkut barang berat berat.... :-)D
ni sebahgian yang daddy shopping nak beri teman nya......
daddy pon ade beli beberapa helai kemeja batik...... kalau daddy pakai confirm
cam pak lurah...... ^-^ hehehe
ni daddynya barang shopping untuk teman teman nya....
nilah apple dari daerah Batu, so rangup.... macam batu juga
nilah majalah yang ku beli, semasa di lapangan terbang nak habiskan duit ku
yang maseh banyak...... but ku tak paham apa isi kandungan
kerna dalam bahasa Indonesia..... Majalah Malaysia boleh ku beli
sebab bahasa kita sama, malu juga mummy orang Jawa tak faham
bahasa Jawa..... ^-^
nanti mummy tangkap gambar kompang , daddy beli berdekatan masjid Sunan Ampel
soooo big ada kayu pemukol , bunyi nya sooo sedap dung dung..... hehehe :-)D

2 comments:

  1. menarik gambar2 dalam blog mummy ni..salam perkenalan,do follow me http://me-itu-aku.blogspot.com/i`m done follow u..

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kaseh kerna sudi mampir ke sini, salam kenal juga dari mummy, insyaallah mummy akan berkunjung keblog Me tu aku :-)D TQ

      Delete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget