Big Thanks follow mummy

Sunday, 6 January 2013

SURABAYA DAY III @ SUNAN AMPEL

Terlalu ingin nah melawat makam wali Sunan ape pon jadi lah.....
alhamdulilah dapat juga..... dibawa ziarah ke makam wali Sunan Ampel..... alhamdulilah
sungguh Syahdu ta dapat di ucap.......
on the way lorong ke makam macam di little Mekah
ramai betoi orang beziarah dari penuntut Madrasah.... penduduk seluruh jawa
Indonesia dan kita tompang melawat juga......
nilah menara masjid Sunan Ampel
ni pon mummy shoot......
ada lonkang besar perlu di lalu ni
lihat kiri kanan banyak jualan keperluan ke Mekah gitu
Jubah, Kopiah Tasbih dan banyak lagi.......
tour guide dah warning dont stop jalan terus..... oooi kita merah mata betoi
tengok je...... banyak pegawai yang jaga dont stop......!!!!!!!
ni lah suasana lorong menuju ke masjid & makam Sunan Ampel
signage di larang....... hehehe that good
dah moden seh ada piring satelit lagi hehehe
this pejabat masjid
this tempat ambil wuduk untuk jemaah lelaki
satelah bershalat kita diarah kan supaya berkumpol disini 
 lorong menuju makam.....
 ada beduk besar.....
 jam dengan berlainan waktu mengikut kawasan katulistiwa agak nya
jalan masuk ke makam di larang mengambil gambar disini......
banyak pengawal yang jaga..... so sahdu........... makam wali lah katakan
al fateha......
gerbang menuju makam
lalu post pegawai penjaga makam untuk daftar di lakukan ketua guide kita
lalu sini
ramai jemaah yang melawat seperti di masjidil haram gitu... so sahdu.....
sini saja yang di benarkan petik gambar..... boleh juga lah alhamdulilah
see penuntut madrasah pun banyak datang ziarah.....
ni yang menarek tempe penyet..... dapat lihat je.... 
sebab bas dah tunggu...... hehehe
walaupon padat tak dapat shopping sakan
alhamdulilah sukran sukran
eh lupa daddy ada beli new instrument here...
kompang besar complete dengan pemukol nya..... bunyi sedap cam gendang besar
nanti ku cari gambar nya ye..... soooo cheap.....
kita dah survey tempat lain...... beratus harga nya
alhamdulilah.... pasni daddy nak cari ape lagi instrument ye..... hehehe
sukran sukran

2 comments:

  1. wah bestnya kak jln2..tp nape xleh benti kt pjaja2 tu ekk..takut kne serbu ke kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadual kita hari tu sungguh padat, takot ta kecukupan masa, jika kita berhenti shopping.....kejar waktu tuk bershalat asyar then ziarah makan.... lepas tu shopping 1jam berhampiran masjid. alhamdulilah ni kali tak kena serbu & ta ada paparazi ikot kita..... hehehe:-)D

      Delete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget