Big Thanks follow mummy

Thursday, 3 January 2013

SURABAYA INDONESIA DAY 1

Surabaya here mummy come
@ Changi International Airport
this time we fly with Lion Air .......  Juanda Air Port see like my name.... hehehe
Our destination Surabaya @ Indonesia
ooi mummy so big.... hehehe
@ Kota Malang
the most i like this kain rentang..... must shoot sooo meriah..... hehehe
hari yang kedua kita menginap di sini........
Pertamina pengeluar minyak utama Indonesia...... mummy like it so neat

ini lah hotel Bromo, tempat penginapan kita di hari pertama..... soo sejuk tau
terserempak dengan sekumpolan police ada UN logo lagi teros mummy shoot .... hehehe
pasu antik di astu sudut di Bromo View.....
will upload more later.... :))D
Our flight delay..... so every thing delay.......
sampai Surabaya terus bawa kita makan bukan lunch but malam..... hehehe
then terus menuju ke musium Kapal Selam
yol lihat apa ada di musium
ni lah arca menuju ke musium kapal selam.......
Jaw & Buaya.......
dah dekat magrib tiba di musium ini
this time mummy yang hold camera so daddy pic aje in.....
real submarine ni tau
walau pon goyang mummy tetap mau lotak juga sebab tangga dia
then daddy naik masok dulu, abang ipar pon masok dulu....
is is is me last sekali....
nobody with me..... bayangkan.......!!!!!!
di rasmikan 1998... this real kapal selam tau tempat nya kecil cuba bayangkan

lihat tu lobang kena masok dari satu ruang ke satu ruang.... daddy ta ada.... gambarkan
 di Vietnam merangkak kat dalam ChuChi tunnel pon tak lorat gini.....
sampai i say " Dah lama tak buat kerja cam ni" fikir lah dah separuh abad kene merangkak dari satu lobang ke satu lobang untuk ke luar dari Kapal selam tu..... Zaman Batu nya kapal selam lak
gambarkan lah...... ku fikir nak masok kepala dulu ke kaki dulu..... is is is
ku lihat dolu cam mana orang buat ku buat lah masok kaki dolu merangkak pelan pelan....
betuah nya daddy dia jalan dolu ye lupa kan me.....!!!!!!!
nasib baik me boleh.....hehehe
ni topedo real tau ..... dah tinggal sorang so goyang tangan mummy
 pe tak kejap kejap kene merangkak dari satu lobang ke satu lobang
rendah pula lobang tu.......!!!!!!
bayangkan
kan me say ada torpedo
 bergantungan gambar pegawai yang pernah bertugas di kapal selam ini
is is takot juga dah malam ni.......
 Ruang ni tempat bilik kapten tu pintu so kecil





 semua nya asas je. tempat tidur kiri kanan di buat dua papan
 cukup cukup untuk baring satu bawah satu atas kiri dan kanan....
 mesti pekerja yang kurus... agak nya gedek tak leh...... hehehe
sinki satu je ta ade pantry.... maybe makan on the go gitu.....
 pastu ajak kita see movie pasal sejarah kapal selam..... hehehe

 ni lah penonton yang cop tempat depan sekali
sampai gantok ku lihat.....ni movie..... hehehe maaf
 dalam panggung wayang
 yahoooi dah habis yok kita keluar...... hehehe
noty we all ..... ^-^
ni lah sub marine yang bersejarah made in Indonesia tau
sungguh membangga kan.... dan di pandu 100% anak jadi Indonesia
Mummy give 10 star atas genius betoi betoi bergeliga ......
insyaallah melayu boleh........

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget