Big Thanks follow mummy

Saturday, 8 December 2012

OREO BERRY CHEESE CAKE :-)D

this cake mummy made for my godson engagement yesturday ...... hope he luv it
original recipe from my Staff Nurse Goh PL, i modified a bit
come let see the ingredient:
for the base:
2 tube of oreo cookies only the cookies 
crust it & add 150gm butter mixed well 
tray cover the base with aluminium foil use ring tray
pour the cookies inside and press it let it cool in the frezeer
cheese filling:
500 gm cream cheese phildephea or any brand cream cheese
20gm butter & 20gm sugar mixed until fluffy
then add in 450gm yoghurt Rasbery or any flavour you all like 
mixed well
for stabilise the cake mummy add
4tbs gelatine & 1 lemon take the juice only add 1/4 cup of water stir
then microwave it to 1 or 2 mins stir
Pour in the filling ingredient quick stir mixed well
then add in the tray and decorate with oreo cookies on top
keep in the frezeer for 8 hour
wallah Oreo cheese cake ready..... :-)D
it so simple and easy to prepare.....
******************
VERSI BAHASA MELAYU
ini cake mummy buat semalam teman baik Az bertunang
  Wan Nama Nya
 dia membesar di depan mata...
 so dah macam anak mummy juga lah
harap dia suka.......
recipe original dari Staff Nurse Goh PL, mummy modified sikit..... hehehe
mari lihat bahan bahan nya
bahan lapisan cookies:
2 tube oreo cookies di hancurkan bersama 150 gm butter gaul rata
gunakan loyang gelang, base nya di balut almunium foil
tuang bahan cookies tadi ratakan dan tekan supaya ia mampat 
simpan di dalam frezeer

bahan cream cheese:
500gm chream cheese phildephea atau apa apa brand pon boleh
20gm gula dan 20 gm butter
di kacau hingga gebu
450gm yoghurt, mummy gunakan berry contoh tu dia Meiji yoghurt
apa apa brand pon boleh janji ia yoghurt yang pekat
di kacau hingga gebu 
bahan untuk stabilkan kek
4tbs gelatine & 1 biji lemon ambil juice nya saja 1/4 cup air hangat
kacau rata microwavekan seminit dua kacau rata
tuang di dalam adonan cheese kacau dengan segera

[jika suka pecah kan cookies oreo dan gaulkan di dalam cheese cream
oleh kerna mummy nak buat hadiah hantaran ku tak letak ]
tuangkan bahan cheese kedalam tray tadi, ratakan dan hias oreo cookies diatas nya
simpan di peti sejuk 8 jam 
Wallah dah siap Oreo Cheese Cake
sungguh mudah cuba lah...... :-)D

Tuesday, 4 December 2012

GIFT FROM .......... :-)D

My boss just come back from OSAKA......
The gift that she bring back for me
Sooo cute me luv it.... Thanks very very big....
Luv U boss & luv your gift to :))D
*****************
VERSI BAHASA MELAYU
boss ku baru kembali dari OSAKA, dia bawakan ku hadiah ini......
sungguh comel..... me suka betoi....... trima kasih banyak banyak boss........
sayang kat boss & sayang juga hadiah  boss hehehehe :))D
it a green tea..... boss know what i like most...... hehehe
always kapo her tea at pantry......hehehe
only me and my chinese friends like tea, what ever tea......
************
Boss tahu apa yang mummy suka sangat.......... hehehe
sering kobas teh dia kat pantry..... hehehe
hanya mummy sorang aja dan teman chinese yang minum teh
 apa aje tea yang they all rendam
mummy tompang minum......
see made in Japan
******
buat di Japang ...... 
green tea jepang ni dap tau
********
TQ big big boss

Saturday, 1 December 2012

1ST RAYA W/OUT MY BELUV DAD 2009

3 anak dara........... pilih pilih mana satu.......... cepat cepat........ 
dah tak sabar nak jadi mak metua tau......... he he..... 
kalau the girls tau.... sure die me.. kena marah meh...........^-^ hehehe
at last dapat juga tangkap si little boy pic........... smile le abit..........
my little cucu sooo cute
Ini lah my cute little girls........... dah besau mesti jambu punya..........
mama dont sad..... we alway with U ok cheer up.......
tak banyak yang mummy shoot, all masih sedeh lagi.....
we all luv our Dad he a very good Daddy, Good Guy good in avery way
He seldom talk...... have a great smile & very Handsome Guy
Al Fateha for my Beluv Daddy..... Amin

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget