Big Thanks follow mummy

Saturday, 6 October 2012

MY BATU GILING :-)D

Ni lah batu giling ku, banyak kenangan ku bersama nye.......
masa zaman anak dara dulu 
mummy ratu giling cili tau...... Hehehe
Jika ada peraduan mengiling cili ke rempah ratus ke ........ 
Mesti mummy the campion.... hehehe

semasa di kampong dulu @ 26 Jalan Masjid 
off Changi Road dekat Seng Lee Market
 tapi rumah mummy kat daerah luar aje
jiran kebanyakan nye China...... 
but ade juga deretan 3 rumah panggong berderet
kepunyaan nyai Temah Wak Rabu
sabelah rumah my granny Nenek Timah tu lah rumah mummy
 sabelah nye rumah sewa panjang sekali..... next rumah Mama Embi......
alkesah ini batu giling ade meja kecil yang di letakan di bawah pokok kari
 berhadapan dengan rumah Wak mummy ya itu Wak Ru
kalau giling mengiling dolu mak mummy Bik jan selalu giling
 lepas mummy dah pandai mengiling, 
tugas giling mengiling mummy yang take over
suka betoi dengan ni batu
sampai pindah ke flat pon ku bawa n maseh mengiling
bila mak mummy, Bik jan datang rumah nampak mummy mengiling
dia bising dah jangan mengiling..... nanti bising rumah bawah
alma alom kita tinggal di flat kalau menumbok sambal pon bising
ini kan pula mengiling..... :-)D
mummy pon simpan dia di dalam store.....
jalan raya baru ni, kerumah keponakan daddy.... 
they all simpan banyak barang lama
so kita usek dia nak batu giling tak...... dia nak.... apa lagi mummy give lah
alhamdulilah batu giling ku akan jadi hiasan di balcony rumah nya
nanti next raya mummy bertandang kerumah dia
 akan mummy shoot that batu giling.........hehehe :-)D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget