Big Thanks follow mummy

Sunday, 28 October 2012

IDIL ADHA 2011 & 12

Hehehe this year hari Raya idil adha is a lot lot different from last year
cause this the first year the Korban have an auditor inside the korban area..... 
it from Aussie & EVA from SG.... it like mini operating theatre 
come let see some picture
this last year picture, see that the kambing
************ 
VERSI BAHASA MELAYU
Tahun ini Idil adha sunggoh banyak perbezaan nye..... mengapa
sebab ini lah tahun pertama acara Korban diada kan  dengan para Auditor dari Aussie dan EVA dari SG berada di satiap bilik penyembelihan,sekor kambing akan di sembelih..... 2 auditor di dalam satu penyembelihan dan lengkap saperti mini bilik pembedahan gitu..... 

**********************
ini gambar tahun lalu dapat lah kita lihat the kambing.......
last year my sister korban @ Masjid Pertempatan Sembawang, very nice place like a kampong near the beach.... me luv it
*****************
ni gambar tahun lalu adik mummy yang buat korban @ Masjid Petempatan Sembawang
tempat nye sungoh nyaman suasana kampong lagi berdekatan dengan laut
ini saja lah gambar yang ade......
lihat makcik makcik dengan perigi tau........  hehehe
this year picture...... all the kambing been cover ....... it a new rule....!!!!!!!
cant see the kambing the only thing U all can smell the kambing ........ so strong hehehe
*******************
ini gambar tahun ini mummy dan cucu berserta my adik dan keponakan ku
tahun ini ta dapat lah kita lihat kambing.... tangkap bau je..... semenjak kerajaan Aussie
adekan undang undang ni... almaalom kita import kambing korban dari negeri dia
so macam macam peraturan di kenakan...... nak ambil gambar kambing pon tak leh
mummy, Daddy & keponakan ku buat korban. satiap sekor kambing yang kita korbankan 
hanya 3 orang aje boleh masok kekawasan penyembelihan
kita 3 ekor masok cuma 5 orang aja.....
so mummy, mama mida (adik mummy) daddy, cucu, keponakan dan abg ipar ku 
masok ke ruang penyembelihan, sungguh kemas dan berseh  
saperti di operating theatre @ Changi Hospital ...... hehehe
ini lah my daging korban ku..... hehehe
Selamat Hari Raya Idil Adha semua....... :-)D
kepada saudara mara ku yang berada di Makah menunaikan Ibadah Haji
selamat menunaikan ibadah haji & memdapat haji yang mabrur amin amin yarabbal alamin
********************

10 comments:

  1. Salam aidil adha kak..
    singgah sini & follow..
    klu sudi follow balik ye..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Idil Adha Atie, trima kasih kerna sudi singgah sini , insyaalah mummy akan mampir ke blog Atie..... TQ:-)D

      Delete
  2. salam ukhuwah dan selamat idul adha, t ksh singgah n folow akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nora Selamat Idul Adha untuk Nora juga, trim kaseh kerna sudi mampir
      ke sini... TQ :-)D

      Delete
  3. Salam kak,
    Harap tak terlambat mengucapkan Salam AidilAdha buat akak sekeluarga. Oh kat sana nak korban pun ada wakil dari Oz ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Umi,
      Trima kaseh kerna sudi mampir ke sini.... oh ya this year hampir hampir the whole singapora ta dapat mengerjakan korban di sini.... Kerajaan Aussie dah tetap kan peraturan sesiapa yang import kambing dari negara dia must jalani audit dan lulus..... nasib SG baik kita lulus audit.... but peraturan ketat.... tak dapat lihat kambing langsung this year .... nak ambil gambar kambing pon tak leh, tak leh bawa masok kamera dalam area penyembelehan......
      macam macam Umi... but alhamdulilah selamat semua nya...... :-)D

      Delete
  4. thanks Mummy sudi singgah kat blog akak ya dan salam ukhwah dari akak utk Mummy..

    ReplyDelete
  5. Thanks kak Nor hari ni ta bekerja so banyak masa dok adap computer, n berjalan jalan dari seblog ke seblog .... hehehe Salam dan Selamat Idul Adha Kak Noor... :-)D

    ReplyDelete
  6. Salam kenal mummy :) wahh.. sungguh hygenic ye korban kat sana. tp yg xdpt tgk org sembelih, kurang feel sket la kan. tun xblk kg thn ni, jd mmg xdpt feel raya.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tun, ha ah macam @ hospital gitu..... apa nak buat dah peraturan nya macam gitu.... terpaksa lah di turutkan ... jika tidak kita cuma dapat daging dalam tin je.... bau kambing pun kita tak dapat smell ..... hehehe :-)D

      Delete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget