Big Thanks follow mummy

Wednesday, 31 October 2012

YUM YUM FOOOOOD @ YAYA ENGAGEMENT :-)D

This my sister Mida do it sooo cruncy mummy luv it
mama dont 4get tapau for me ye...... hehehe
 yum yum cup cake luv it
 yum yum sponge cake luv it 2
 yum yum so yummy my beluv anty Puteri made putri salat soooo yummy
 this my sis cup cake sedap...... like it
 the sedap  my mum sambal goreng yum yum dap!!!!!!
 Chilli Prawns yummy 
 plate tower ready, come let eat...... hehehe
 mama mida this for mummy ye!!!!!!!!
 my mum sambal goreng tapau for me ye hehehe........
mama tard sooo sedap
ini la sebahagian dari fooody yang mummy shoot
bismillah jempot all......... :))D

Tuesday, 30 October 2012

MY LITTLE PRICESS YAYA ENGAGEMENT @ SEMBAWANG

let see some shoot during my little pricess engagement 

this like 3 uncle who guard her......
 pak cik yang jadi pengawal..... nak kemana mana mesti ade pengawal ..... hehehe
**********************
let see more picture
 with grandma & all antys
with grandma & uncle..... hehehe 
with beluv grandma n nek cha n Wak Ru- antys family
 with Rose n my little cucu girl 
with anty Asma family 
with nek bik n nek yah 
with mak metua kak sal, nek ara  
with nek nah family 

with beluv uncle Muhd family 
with the Kasar family 
with the little Czen 
ape yang lucu tu with cik Mawar 

with beluv chu n little princess 
Czen 
 with anty Tini
with uncle chu 
with cute unty Nah 
 with mak long KL
with mummy pinky 
with unty bibik family 
with anty 
with nek Cha n beluv Grandma
*************
mummy doakan kekal n bahagia selalu
for my little princess Radiah Rashid
LUV U girl..... :))

Monday, 29 October 2012

CURRY NOODLE AKA MEE KARI :-)D

This recipe i get when walking into one of blogger friend blog
 Big Thanks for Jassnani ....
 i impressed with Curry noodles in her blog, she put alot of ingredient, 
please for give mummy, Jass
 i change  your recipe ....
let's look at the ingredient :
ingredient for the curry gravy:
curry powder
1 large onion
3 garlic
3 stalks lemongrass 
 2 cups Coconut juice
shabu shabu meat
salt and sugar
The topping:
bean sprouts, soak in hot water for a few mins
mussles & fish cake slice soak in hot water for a few mins
yellow noodles also soak in hot water  a few mins
fried onions
original recipe have egg
come let cook:
onion, garlic pound and add in curry powder {curry paste
lemongrass pound a bit
pour a little bit oil in a pot
add in curry paste & lemongrass stir until  curry smell out.... hehehe
then add in coconut juice add in salt add in meat
cook until it a little bit tick
in a bowl add in noodle, bean sprouts pour the gravy
add in mussles & fish cake friend onion add in a little bit black cili padi

Wallah Curry Noodle with mussles ready
yum yum Thanks Jass for the recipe
***********************************
VERSI BAHASA MELAYU
ini recipe mummy dapat ketika berjalan ke blog salah saorang sahabat blogger, trima kaseh Jassnani.... 
mummy tertarik dengan mee Kari di blog nya, bermacam macam bahan dia letak
minta maaf Jass i ubah recipe awak....
mari kita lihat bahan bahan yang di gunakan:
bahan kuah kari:
Serbuk kari
1 bawang besar
3 bawang putih
3 batang serai di ketuk
satan 2 cawan
daging di hiris tipis
garam
Bahan taburan:
taugeh dan sayur sawi di celor
fish cake potong memanjang celor juga
bawang goreng
celor mee kuning
yok mari masak mee kari:
tumbok bawang puteh bawang merah halus campur rempah kari
serai di ketuk
pijarkan minyak tumis kari paste dan serai hingga wangi
tuang santan camporkan garam
masak hingga pekat jika suka
ambil mangkok isi mee
tabur taugeh, sawi tuang kuah, tabur kupang fish cake
makan bersama sambal kicap yum yum

Wallah dah siap Mee kari ada kupang lagi.... hehehe
cuba lah sedap tau Thanks Jass for the recipe

Sunday, 28 October 2012

IDIL ADHA 2011 & 12

Hehehe this year hari Raya idil adha is a lot lot different from last year
cause this the first year the Korban have an auditor inside the korban area..... 
it from Aussie & EVA from SG.... it like mini operating theatre 
come let see some picture
this last year picture, see that the kambing
************ 
VERSI BAHASA MELAYU
Tahun ini Idil adha sunggoh banyak perbezaan nye..... mengapa
sebab ini lah tahun pertama acara Korban diada kan  dengan para Auditor dari Aussie dan EVA dari SG berada di satiap bilik penyembelihan,sekor kambing akan di sembelih..... 2 auditor di dalam satu penyembelihan dan lengkap saperti mini bilik pembedahan gitu..... 

**********************
ini gambar tahun lalu dapat lah kita lihat the kambing.......
last year my sister korban @ Masjid Pertempatan Sembawang, very nice place like a kampong near the beach.... me luv it
*****************
ni gambar tahun lalu adik mummy yang buat korban @ Masjid Petempatan Sembawang
tempat nye sungoh nyaman suasana kampong lagi berdekatan dengan laut
ini saja lah gambar yang ade......
lihat makcik makcik dengan perigi tau........  hehehe
this year picture...... all the kambing been cover ....... it a new rule....!!!!!!!
cant see the kambing the only thing U all can smell the kambing ........ so strong hehehe
*******************
ini gambar tahun ini mummy dan cucu berserta my adik dan keponakan ku
tahun ini ta dapat lah kita lihat kambing.... tangkap bau je..... semenjak kerajaan Aussie
adekan undang undang ni... almaalom kita import kambing korban dari negeri dia
so macam macam peraturan di kenakan...... nak ambil gambar kambing pon tak leh
mummy, Daddy & keponakan ku buat korban. satiap sekor kambing yang kita korbankan 
hanya 3 orang aje boleh masok kekawasan penyembelihan
kita 3 ekor masok cuma 5 orang aja.....
so mummy, mama mida (adik mummy) daddy, cucu, keponakan dan abg ipar ku 
masok ke ruang penyembelihan, sungguh kemas dan berseh  
saperti di operating theatre @ Changi Hospital ...... hehehe
ini lah my daging korban ku..... hehehe
Selamat Hari Raya Idil Adha semua....... :-)D
kepada saudara mara ku yang berada di Makah menunaikan Ibadah Haji
selamat menunaikan ibadah haji & memdapat haji yang mabrur amin amin yarabbal alamin
********************

Saturday, 27 October 2012

MAK DATIN TKSS MTG@ SAKURA.... HEHEHE

26 December 2010 @ Sakura Down Town East
@ Sakura sempena salah saorang dari teman turun dari US balik bercuti di SG dok jumpa lah kita
tu lah yang rambut straight cut cam baby doll tu lah teman kita yang telah berhijarah ke US
ikot suami nye Omputeh...... TQ member sudi jumpa kita kita ni..... hehehe  :-))D
here all the Girls........ hehehe
perasa Girls gitu..... Dah masuk senior Citizen tak perasan..... heheheh
Ni lah diantara Mak Datin yang hadir..... hehehe
 kalau real Datin tau boleh marah dia ..... !!!!!
Nab ketawa sampai close your eye.....
ni lah di antara yang hadir ...... :-)D
gambau lama just upload to my blog for kenangan..... hehehe
Sampai jumpa lagi...... bila ye!!!!! ^-^

Friday, 26 October 2012

GUESS WHO CAKE...... HEHEHE?

YUM YUM try guess which ones is mine & which ones  is daddy cake?
Who  correct  mummy will give ice cream cake.... hehehe :-)D
****************
VERSI BAHASA MELAYU
YUM YUM cuba teka yang mana satu kek mummy & yang mana satu cake Daddy ?
Siapa yang betul mummy beri ice cream cake... hehehe :-)D
cuba cuba cuba
this heavenly chocolate ice cream cake ......yum yum yum
*****************
sedap betul lah tak leh cakap ni chocolate ice cream cake..... yum yum
this from Hdasz ice cream cake again.....
******************
this last year cake 
Cake fm the girls, Hdasz ice cream cup cake  yum yum
yum yum mummy luv it ice cream cake again...... hehehe
mummy dia on diet so she give tini mini cake
but around 6 pcs
TQ ye mummy luv yr cake....:-)D
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget