Big Thanks follow mummy

Wednesday, 19 September 2012

RAYA 2012 WHERE MUMZZZZY GO!!!!!! :-)D

Alhamdulilah this year all my kids  day Off, cause 2 of my kids uniform staff, even PH also must work...... my little boy work afternoon on Hari Raya day..... after visiting Grandma 
 a few anty house we send him to work........
come let see some of this year picture
this 2nd day of Raya
 is the most catchy picture..... cause it to hot so we all wear sunglass ...... 
 mummy like this so much..... hehehe so cute..... hehehe :-D
***************************************************
VERSI BAHASA MELAYU
Alhamdulilah raya tahun ni anak anak all dapat beraya bersama, al ma alom 2 diantara anak mummy kerja beruniform..... jadi jika ade PH pon jika dah kene kerja terpaksa kerja.... tu pon si lanang kecil kerja petang..... satelah beraya bersama di rumah nenek &beberapa rumah mak cik nya kita pon hantar dia ke tempat kerja........
meh lihat gambar beraya  sakan mummy
gambar di atas tu 2 hari raya
mummy suka sangat..... macam unik gitu...... sebab terlalu panas kita pon pakai cermin mata hitam....... ni lah antara 4 beranak yang kaki pakei sunglass..... hehehe

nanti mummy sambong k sok nak work then nite nye dah nak berangkat ke KL,
cause ade wedding & sambil dapat jumpa sedara mara di sana
nanti balik mummy sambong lagi ye........ :-)D
*********************************************************
first house every Raya must visit ...... my sis house at Sembawang, this my family photo..... 
so sayang my little brother n family not in .......
********************************************************
ni rumah yang wajib mummy kunjongi setiap raya....... Rumah adik mummy @ Sembawang, ini family photo..... sayang adik bongsu mummy sekeluarga tiada didalam kerna dia selalu datang lambat....... kita kita semua ta boleh tunggu.......
*******************************
all the guy with the head of our family, our beluv mom Bik Jan
in picture like minister of Kelantan that my Hubby...... hehehe 
***********************************
all lanang bergambar bersama ketua keluarga, ya itu mak yang tersayang Bik Jan
dalam gambar yang macam menteri Kelantan tu my hubby.... 
tah ape lah dia ni tahun berjubah & serban lak!!!!!!.....hehehe
*****************************************************
Bik Jan girls... ehh the boy more than us....... :-D
*************************************
ni ibu ibu & anak anak dara Bik Jan...... hehehe 
**************************************
Haji Noor & Family
Haji Salleh & Family
Haji Rashid & Family 
My beluv Brother Muhd & Family
***************************
come let see more picture
this Bik Jan Girls..... sweet kan...... hehehe :-)D
the girls so kecoh..... see her brother bancoh air....... :-)D
this my little cucu 
eh so happy lanang.... his the ones work on Hari raya night duty...... :-)D
with the pedang my beluv nephew get it.... Congrat. Muhd Wan.... :-)D
So sweet my beluv girls Cher & little Nurul ..... :-)D
mummy also want to take picture with the pedang...... :-)D hehehe
see lanang  haven't start work...... dah sleepy....... hehehe
******************************
let see some of the cookies that mummy shoot
this ice cream cookies Mama Mida bake
chocolate chip mama mida
cheese mama mida sedap.... :-)D
this mamur mama mida green color ...... :-)D
this also mama mida cookies...... :-)D
this another mama mida creation ....:-)D
this @ my beluv uncle Chu & Nek Nah..... luv U both ....:-)D
****************************
come let see Nek Nah cookies.... all tunjok cookies
this cookies @ Nek Nah, all tunjok cookies ..... hehehe
macaroon  nek nah........yum yum 
 Almond london Nek Nah...... : -)D 
This Tart so yummy, nek nah buy @ JB 
this the most sedap..... mummy give 10 star sampai licin ...... hehehe
This @ Tom house..... cookies tunjok juga..... :-)D
******************************
with our beluv Nek Bik @ Hougang, with my beluv Kak Nah jambu..... Hehehe
let see cookies @ Nek Bik also tunjok ones........ :-)D  hehehe
this the most yummy cookies...... 10 star mummy give..... :-)D
my hubby his hand yang shaking he say my camera no good !!!!!!!
sampai kelabu mummy in the picture tu..... this nearly last week of shawal
this @ my niece open house with all Haji Awang Family
with our cucu from US Siti Zainah just married with the Mexican
 but look like from Arab
with all the Haji Awang Family
Mummy & Daddy 2day of Raya OTW to my anty house
open house @ Haji Din house 2 week after raya
Haji Din ni soooo lucu ada ke, ade 10 anak 
all the anak open house he invite daddy n mummy .........!!!!!!!!
his one of daddy best friend.....
now jalan raya only mummy & daddy je, cause all my kids working.....
got a lot of picture to upload .... hehehe
this enough lah........

Slamat Hari Raya Maaf Zahir Batin........ :-)D
the END
*********************

Tuesday, 18 September 2012

SIAPA YG BERTAMU KE RUMAH MUMzzzy :-)D

Diantara tamu yang bertandang ke rumah mummy Hari Raya 2012
Mama moon & mummy, trima kasih mama moon kerna sudi berkunjong ke rumah mummy yang ta saperti ni...... hehehe
with my little FB friend, Mama Moon son little Aidil, Thanks Mama Moon, isyaallah mummy will visit U one day......... Hubby Mama Moon also follow, but not in picture cause talking with mummy hubby at other corner.... :-)D
*********************************************************************************************
VERSI BAHASA MELAYU
1 minggu selepas raya anak anak jempot teman teman nya kerumah..... so kena lah mummy keluarkan periuk besar ku yang bertapa dalam store....... dah rancang tahun ni mummy nak masak lontong ....... hehehe...... anak anak terpaksa lah menolong ..... nasib baik ada anak dara 2 orang ni menolong ...... lanang lagi 2 pon tolong lebeh berkali kali ke kedai.... hehehe TQ all my beluv kids, luv U all...... :-)D

sedang sebok menyediakan bahan..... kawan mummy call nak datang bertamu ..... dapor macam nak kenduri ni......  al ma alom lah tinggal di rumah flat..... dewam tamu dan dapor selari.... tidak leh sembunyi........ 
walau bagai mana pon mummy bertrima kaseh pada teman mummy 
Zainab dan Saleh sekeluarga kerna sudi bertandang ke rumah mummy 
bersama anak & cucu cucu nye.
TQ mummy luv u both hehehe..... kedua dua nya sahabat mummy semasa sekolah TKSS dolu.....ta sempat nak petik gambau, al maalom dah malam...... next time mummy akan standby camera kat dapor.... senang capai ..... hehehe
tak lupa Bu ngah dah family TQ Big Big kerna sudi berkunjung 

ini lah di antara tamu yang berkunjong........
 my lanang with my little tamu..... teman Missy bersama hubby dan this cute baby...... the best baby ever cause semua orang can dokong dia..... :-)D
this my little boy, friend from france, he muslim, work @ Singapore, my anak juga lah .:-)D
mummy ni memang banyak anak, anak orang anak mummy juga..... hehehe :-)D 
this one group of little Azmi friend.... :-)D
ni waiting cher nye camera..... mummy will up date again.... later
my boss also come to my house..... TQ Boss, with Esther Yah & Teck Kee
this the most cute little girls the mother from Philippines  
married my neighbor Ayul
this my beluv neighbor Kak Yati & Wak Jah ....... :-)D
this missy friend n family.... look the baby sooo cute
see cute baby girls.... luv U baby :-)D

ni lah tamu tetap mummy, my hubby anak cucu n cicit satu bas datang beraya naik sesak rumah mummy...... but i like .... TQ Big Big all Luv U all
see my hubby dengan siglet sambut tamu......  selesa kata nye.....
 ha rokok ta leh di pisah kan...... is is is  :-)D
this cucu  mummy chot.... cian dia kene duduk kat corner
 sebab kat luar dah penoh tamu..... :-)D
this cute baby..... with missy :-)D
this all staff nurse from CGH & their sister (nurse manager wd 25)
this mummy friend from Business Office @ CGH Cindy & Family
Thanks Big Big Cindy
this Cher friend from Tanjung Katong Girls Secondary School till now still in touch
dah tak cukop tempat, inside girls room.... :-)D
Tanjung Katong Girls ni tiap tahun mesti beraya kat sini..... TQ Big Big girls
hai sompat pulak dia shoot sipot Cik Siti anak Mr Tan ni..... my lanang big say wanita melayu terakhir........ dah mula dah..... si lanang ni nak tackle kawan akak ke!!!!!!
ni teman lanang kecil dari Lummniq Crew...... :-)D
this teman missy from Damai Secondary School still keep in touch...... :-)D
tamu ter akhir datang my anak sedara dari Batu Pahat .... cian my cucu... sampai she ask tok Noh dia simpankan rending ayam...... for her.... cian cucu mummy nanti next year Granny will tapau for U ye my little darling...... TQ Big Big 
*************************************************************************************
this special one day open house for Saint Anthorny C. S. School
cause nealy 40 student all girl yang sound nak datang..... so Cher give time
11 am to 10 pm...... hehehe dok bebudak ni tak mau balik dia lepak kat rumah mummy 
dari 11am till 10pm.... siap bawa CD lagi, 
 ni lah diantara student yang datang
cian bebudak ni mummy gi buat soto aceh lak...... next time mummy 
buat ayam goreng bee hoon goreng  je yang bebudak ni leh makan
tak' banyak gambar yang mummy nak upload takot ...... bebudak ni macam macam pesen. tak tahu diam...... that ok Lah katakan bebudak...... hehehe
Slamat Hari Raya all maaf Zahir Batin
Mummy Luv U all ....... :-)D

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget