Big Thanks follow mummy

Monday, 23 July 2012

VIETNAM DAY2...(:D

day 2 day program mencabar tau.... need a lot of energy....... hehehe
at Oscar restaurant.... biasa lah mummy n B yang sampai dolu...... hehehe
sooooooooo clean
sooooooooooo clean difficult nak cari sampah berselerak.... betoi
this area like orchard road vietnam
view fm restaurant
hai pak haji sampai dlm restaurant pon maseh dgn kain gombang nye ye.....
ni sarapan pagi lain all not halal so kita ngam ni aje lah......
hai pak haji  marzuki pukol enam pagi dah turun at lobby dgn kain gombang dia ni.......
macam macam time ade, mane satu nak ikot ye.......
past by sheraton, ape lagi bergambau lah...... hehehe
this hadapan macam cityhall at our country kat depan padang gitu..... hehehe
who know baca la on the top apa ke bende le tu
this alah alah pokok korma  le....
this park near our hotel
this picture taken very early in the morning 4 pagi dah wake up, me n B aje n sorang dua je on the road...... hehehe 
biasa lah lopas suboh kite meronda kawasan sekeliling.....hehehe rini program
Chuchi Tunnel here we come...... suka nye mummy......

b4 reach cuchi tannel, past by this

ni lihat je....tak leh beli.... takot juga nanti tak pasal pasal kita buy..... tersangkot @ our custom checkpoint lak.....undang undang SG ade ketat sikit......hehehe
sabelom kita mulakan expidisi ni kawan kawan jom kite melawat WC dolu k, inside kawasan tunnel ta ade ni... if anybody want terkucil ......jom.... sungoh clean mummy give 10 bintang hehehe
\
middle of the under ground tunnel......hehehe

jabanah menuju ke .......ChuChi Tunnel :-)
lihat buah nye alhamdulilah...... katanye jatuh pon ta  ade yg ambil..... makan.....!!!





member yg badan like papan je can go in ........ me gereti tak leh nye.... hehehe
enter yr leg first ....k
top tu u junjong lah
one of our tour group dia comel that why can go in.... if mummy tak leh go in teros :-)
top tu cover back so yr enemy ta nampak ...... so bijak..... ye
this one a little bit besau...... me can.... hehehe

ni ade anak tangga....
our actor for a day....... kecoh mem dia suroh dia masok all the hole n snap pic..... nasib baik abg dia comeh....... couple paling cute....
like this lah .... nanti we all merangkak inside......
look up bang we all want to take yr pic...... hehehe
with the long hair army, they all banyak memainkan peranan semasa peperangan dulu.....
hi cik kak tulis ape tu.....

ni tompat mereka berehat
B & his friend.....
 one of lubang untok udare
ni lagi satu lobang
hubby naik boring...... me c this tank teros me climb ... say to B 'here k.......'
sampai blur me di buat nye..... my hubby angry with me lah ... i dah nak go in the tank ..... kene !@*?!.... nasib dia lah dapat mem spiderwomen....... hehehe.... ape tak nye me the only one  je pompuan from our group yg panjat....hehehe
B aksen je .... tak sampai top pon....... nasib baik go with u B...... if with my frd dah dapat masok dlm
 tank lah me....
sad tak dapat masok...... hug the tank pon jadi lah
pening agak nye my sis with me......
terpakso lah diri tepi tank...... me luvvv u tank......
so bijak orang vietnam ni tanpa teknologi tanpa bantuan sesiapa, they all can ....... win the war lah....
lihat beraneka jenis perangkap, if jatuh habis teros.......
ni door trap
dia dah lotak jangan pegang signboard

jenis jenis bom agak nye...... yg di gunekan..... this pls actually very dark......
ade range seh.....
this the most i like..... hehehe shooting range with real bullet
type of weapon they used during war time
yum yum yum me beside waiting for me turn..... cuke cuke cekali....
aim betoi betoi B......
me turn cuke cuke........yum yum
yoh B u take this side.... bertambah lah yr mem nampak debab..... ape lah U ni....
me tengah nak aim ni.... cam betoi je..... this range ala ala pasir laba la ..... who ever gi training kat sane they all know......
we used live bullet tau...... bau nye kuat......
alah B, why tadi tak nak choose this ones........ lagi best M16.....!!!!!!
me with the gun.....my hubby ni cuke nah take pic near near lah...... mankin mok me.... cube lah jauh cikit so me look slim abit.......
ala mak dopan belakang posing kan topi army ni
process pengalian tunnel.....
me pon nak satu 10 tahun boleh tahan U. base dari tayar lori kecoh nak beli sandal army ni..... sampai sold out.... hehehe mummy n sis pon beli juga
but ta pernah pakai pon, kasut dari tayar kreta....hehehe
wah semua cuke dapat sorang catu kacot.....hehehe kak u also buy ke...me to
pamphlet nye pon mummy ambil buat kenangan hehehe
ni map nye......

U all baca lah ........
baca tau if nak gi.... so best.......
ini lah mummy dream nak enter ni....nampak je tunnel mummy teros berator.... hehehe Daddy ta kuasa, terpaksa ikot mummy mok masok tunnel....
enter ta ade stair tau, u all must jump abit if u pendek, like mummy, daddy tak leh cakap ape dah, mummy terjon melorot  zup .... melorot ke bawah ....hehehe tak sangke me can...... thanks god pengalaman yg paling best sekali.......
enter the tunnel. it deep down very stuffy, dark my hubby terpakse follow sebab i dah berator dulu nak enter, he at the back
just follow voice turn right, turn left if got other hole in between our friend in front will shout dont enter.....
this is the way kita dlm tunnel, b4 sampai end of the tunnel we all give our guide our  camera nak snap gambau for kenangan ..... happy nya mummy dpt juge me merangkak macam spidermen hehehe..... like like like hehehe actually this tunnel very dark.... ni flash dari our camera  so nampak lah cam mana rupa tu trowong..... B at the back tu nampak topi nye je....hehehe
berpeloh nampak ....... me say best kan siape ta masok ta akan rase ape yg kite rase...... cube lah
bergambau beramai ramai di akhir expidisi hehehe all happy.......
nak beli ole ole.... kat sini ade.....
jom makan ice cream yum yum.....
now @ workshop pusat kraftangan 
everbody dapat free fan, yang mummy tayang tu, mummy kepo ask the girl bergambau bersama....
cccc cantek kan....
semasa kita tiba waktu rehat so ta ade pekerja kat workshop.....
ayukan........ mummy like
cantek kan....
hiasan wall ni
nice.....
this in side Ben Than Market....... ta banyak shoot.... sebab busy shopping.....hehehe
ada promotion jom.... @ DNyonyah Restauran.... dap dap dap......
all healthy foods jom........makan
ni yang paling mummy suka 10 star lah
taugeh jadi rebotan tau.... dap dap dap
tahu telor yum yum so sodap .......
popiah sodap n kangkong nye sodap betoi.......
dap dap dap sampai nak licin kita bedal.....
dap ade cili padi lagi.... 
taxi vietnam.......hehehe my B taxi driver.... so mummy pon kepo shoot taxi(:
dah malam mummy n daddy kaki maseh gatal nak meronda..... 
kita ronda lah sambil shopping
End of day 2 the best ever...:-) D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget