Big Thanks follow mummy

Friday, 27 July 2012

VIETNAM DAY 4..... HEHEHE

2day free and easy...... kita rancang nak gi Ben Than Market...... jalan kaki je lah dokat je..... mummy, daddy n akak ipar pon berjalan lah...... ade pengayuh beca datang kat kita.... nak naik beca tak.....mummy tak mau.... akak pon tak mau kita berjalan lah berdua....... 
my B yang mentel nak rasa naik beca...... mummy rasa ade di dalam my tablet kebanyakan gambar day 4...... so nanti lah mummy up date..... 

al kesah nye.... mummy n akak sambil cit cat jalan berdua ke pasar...... apabila kita berdua nak cross the road, infront Ben Than market dah dokat benar tu.... my bag di tarek orang yang bermotor. nasib baik mummy sling kan ke badan dan di zip, me gunakan bag yg my missy hadiah kan pada me..... agak kuat sikit, so melayang lah mummy tertarek nasib baik kita jalan bergandingan tangan so akak ipar tarek me..... kalau tidak mummy terjatoh cam nangka bucuk ...... so terperanjat......
ta ter shoot gambau lah me....... daddy pon tak tertolong....orang vietnam yang ade di pasar,
tegur kita berdua why jalan berdua perempuan..... no guy with us, cam mana nak ade guy.... our guy menjeng naik beca...... kita jalan lah berdua.....pimpin tangan lagi........
Daddy lak kene ketok habis...... lebeh mahal dari naik taxi 4x ganda........

sabelom mummy berangkat ke Vietnam my 2 kids Cher n adek just come back from Vietnam. with Mohd Wan anak akak ipar n Meen, they all bag-packer not follow tour like us .... the kids dah warning mummy to be careful. with my bag must sling in front.... sebab dia know mummy suka sling bag ke belakang....n be careful with our handphone, hai macam macam lah my kids ni buat mummy cam little kid lak.
cause they all see in front their eye...... handphone kene rampas orang pakai motor.....
tak sangka mummy mok yang kene...... semenjak tu mummy alway sling infront my bag....

here u all don't worry if your money habis....... we all can use RM [ Malaysia Ringgit, they except it] and they have ATM machine if u all run out of money can take it at the wall.... hehehe that our guide Mr David say....... and they can her bahasa Malaysia...... cuba if we bring our husband U all tak tahan amoi vietnam tangan rengan merapai kat yr hubby nanti..... tak terkata,,,,,,, mummy pon kene raba dgn amoi vietnam....... terlampau ramah sangat......dia picit nye my butt...... allah tak tahu nak cakap ape!!!!!
kalau our hubby  tu di tarek je dia say sini bang sini.......... hai hai macam macam patern.....
but meriah lah cause me n hubby catty peramah sakan..... fun lah
hanya satu je pesanan if nak buy ape ape ke...... U all jangan takot tawar paling rendah sekali sbb they all akan letak harga tinggi..... so gunakan lah kepakaran anda if tidak ...... U all kena ketok.......hehehe

al kesah nak belanja pon cam hilang mood gitu..... on the way back orang orang kat Ben Than market tahan kan Taxi sooo kita balek naik taxi lah kene ketok lagi...... dari Ben Than ke hotel just 16000 Vietnam aje...... but the driver ketok until x10 ganda ........ betoi lah !!!!!!!
dah la ingat kita sedekah aje lah........... hehehe:-)D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget