Big Thanks follow mummy

Wednesday, 25 July 2012

VIETNAM DAY 3......MEKONG RIVER...HEHEHE

mummy n daddy pagi dah out from our room, dari info from our tour guide Mr David aka Daud, ade acara hormat...... pakai bender lagi, kalau nasib baik dapat lihat......ni lah peluang kita berdua dapat shoot the ceremony ......so patriotic...... mummy like like like......

every monday morning all the staff the whole country akan begini lah dengan lagu negare n bendera  they all......
mummy memang suka bergambau..... segala sudut nak berposing..... hehehe
mercu tande saigon
tu Ben Than Market
menuju ke Mekong Delta makan mase lebeh kurang 2 jam......

bakal di bangunkan macam marina bay at our tempat gitu....
turun sabentar atas perminta an member yg nak ke bilik kocil.......









this WC dia ...... clean kan i say...... susah nak cari sampah tau.....


bersame guide kite Mai orang Mekong Delta, dia orang muslim.... sebelah pak Haji Marzuki....
anak anak pak awang..... se cetak kan....hehehe sorrry B n cik kak
kak same same ye macam nak lawan pipi siape yg paling tembam.... hehehe jangan mare..... minta ampon kak
kan i say same same gitu.......

durian yum yum nampak je..... our favorite 

dah sampai
ni dewan greeting lah..... 

angin nye macam ribut so berangin lah













boat yg akan membawa kita jelajah Mekong River n pulau pulaunye
Haji Marzuki dah 70 tahun still strong pak aji....hehehe single lak tu......hehehe
1st stop @ coconut island, ape lagi with akak n bang ipar suka durian, we attack durian.....hehehe.
Me n giant durian....... isi tebal biji kecil.... not so good, choose the small ones n biji besau isi cikit...... mmmmmmmmmmm sedap
ape lagi they all promo royal jelly, macam macam honey product lah
this how to make coconut candy. dia kasi test panas panas sedap lah macam dodol.....
org buy coconut candy, i buy sabon cuci muka... she say v,good for the skin.... 
2 dozen mummy borong .....:-)D
this at second island. kite lunch sini sambil di hiburkan .......
ni lah penyanyi kite lagu vietnam .... sebiji akak ta pahan... but sedap juge lah suare dia.....
ni lagi satu penyanyi
buah nye so juicy, isi tebal sooooo sweet
hi pak aji sompat ye.......
eh cik kak pun tompang sekali.... me to...
subur nye, sampai ke bawah....
ni lah puan salahsiah cute betoi lah dia ni, baik hati lak tu.... hehehe
mummy puji rantai tangan dia soo nice..... on the spot she take out n pakai kan me.... 
terperanjat me seh.... she give mummy dia nye rantai tangan.......fuyoh cantek di buat dari kayu very nice, she bought it from Mekah.....mummy naik takot nak puji puji barang orang lagi.....hehehe
takot dapat free lagi......:-)D
me n my pineapple plant
this the third island kita naik kreta kuda...... kecian the kuda.... kita kita kusemangat ....... hehehe


cian boy boy kene bawe makcik makcik berisi isi... hehehe
ni kene ator betoi betoi... boleh tebalik bot kalau tak balance ni ......
hi cik kak dua org ni sebok dgn topi dia tau.....
sompat bergambau lak tu
ccc ade sekawan itek......
salahsiah yg cute

kita sampai dulu.....hehehe
wah kak lawa lah dgn topi U
alamak me mankin mok with the topi lah.....
sedap kelape nye so lembot sooooooooooo sweet n sooooo sedap sejok lagi...
sedap betoi  kelapa dari coconut island ni..... rasa lain dari yg lain... if u gi cuba lah baru tahu betapa enak nye
ni lah dia suasana dalam boat yang kita naik, selesa alhamdulilah........
perjalanan pulang ke saigon......
ada sesipa yang tahu baca on top tu ..... mummy paham angka 12 je.....hehehe :-)D
lihat so berseh soo clean tiada contengan....... mummy like.....
lihat papan poster meriah dengan bendera lagi......
lihat nun disana banyak yang mengunakan motosikat..... kenderaan no 1 di vietnam
ni sign belok ke?......
lihat mereka so simple life...... all al kadar je........
ccc petrol station.......
End of day 3 @ Vietnam
hehehe meh jom gi Vietnam..... best in the world.....hehehe :-)D

2 comments:

  1. Looks like you have enjoyed that trip ! Love the jackfruit tree ! :D Vietnam seems like an interesting place to visit ....

    ReplyDelete
  2. Yes. . I had lots of fun in vietnam. . You should go there too some day. . You must explore the Chu Chi Tunnel, I went in the tunnels and it was a great experience. . :-)D

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget