Big Thanks follow mummy

Saturday, 21 July 2012

MAKASSAR UJUNG PADANG SCENERY... (:D

Day 4....... we all bersiap siap hendak pulang....... so sad..... mummy day jatoh hati with Makassar dengan penduduk nye yang lemah lembot, berbudi bahasa soooo tinggi.........  negari ni yang termaju may be di indonesia.... di jalan raya nye all kreta baru.....
 ta ade kreta lama or buruk all the best lah
di sini tiada peminta sedekah....... betoi...... ta ade pengamen..... cakap orang Jakarta...... agak nye disini  orang nye berada gitu...... they all like Thai people...... berjualan...... betoi betoi berusaha, mandiri gitu....(:D
bersama ni ade beberapa gambar pemandangan yang mummy petik semasa di sana
pemandangan di lapangan terbang Sultan Hasanuddin....
mampir ke rumah makan ini, ni kotak tisu ......pon mummy shoot ...hehehe(:D
nice gravity near our Hotel
di sini champion bab papan iklan.... mummy like
mummy n daddy saperti biasa, early in the morning lopas suboh kalau boleh kita dah meronda keliling kawasan hotel kite.....dari info yang kita dapat dari pekerja hotel, waktu pagi ade pasar pagi di kawasan near by..... ape lagi, mummy n daddy meronda lah .......(:D
 n happening juga remaja Makassar ni ye..... suara they all sooo merdu deh..... betoi (:D
lihat penjual roti bermotor sooo cute    lihat papan iklan so unik kat SG sukar nak c scenery ni di kawasan perumahan lagi....
coto sedap tau must rasa if U all kesini..... dap
di sini majoriti penduduk berugama islam...... so coooling.... mummy like....(:D
jika nak buat pangilan jauh ke , dokat ke can datang sini buat panggilan..... macam kira berapa minit or saat kita pakai lopas tu bayar..... hehehe teringat semasa gi Mekah 18 tahun dolu, cam ni lah mummy if nak call anak anak di tanah air...... dolu mane ade banyak orang gunakan Handphone......(:D
ccccc dah lama tak pernah lihat pasar like this.... jom kita recce the market......

tomato sooo unik.....
bagai di Sugai Road @ SG........

ccc so berseh, betoi walau pon sekeping kertas or sehelai daun tak jumpa tau..... Makassar bandar yg paling berseh...... mummy give 10 star..... hehehe(:D
lihat so berseh daun kering pon ta ada.... ccc

mummy bergambar with the spice anty ...... hehehe
ccc jambatan soo cool n clean....(:D
ccc ada payong @ the back ni hehehe
Di perkarangan Musium Makassar.......
the pelukis draw for us.......so creative...... cantek, this lukisan dari tanah list
ni makan keluarga Pageran Diponogoro
this pemandangan pelabuhan Makassar, tempat pemungahan.... Ikan. this pasar terbesar di Makassar. like our Pasar borong @ Jurong Port gitu...... 
but their pasar so Unik.... mummy like(:D
this pemandangan di dalam Trans Studio @ Makassar macam universal Studio lah.....
this pemandangan dari balcony hotel kite, c our hotel near the pantai tau......
masjid agong frm parking area..... pon still cantek
this army camp

C penuntut Sekolah Atas [sekolah menengah], uniform dia mummy like, skirt panjang n baju lengan panjang..... 
Di atas bangunan warna blue tu ia lah Nursing School...... hehehe mummy like(:D
dari penerangan Pak Yus, our pemandu pelancong, yg bumbung rumah ade cam silang or cam tandok tu n tangga nye cam tu tinggi bawah kolong nye tu, Rumah orang Minang...... kalau mummy salah, bapak yus just jual minyak lah......hehehe (:D 
saja nak kene kan kita hehehe,
if betoi that good info yang betoi

lihat sooo clean......

anak anak sekolah kelas bawah.... tu primary school ..... 
sooo cute anak anak ni.... mummy luv them (:D
lihat diatas rooftop rumah tu ade saperti tandok tu menanda kan rumah orang minang..... 
so unit, mummy luv it (:D

lihat rumah di tengah sawah...... so cooooling.......(:D
lihat tu my little kids .... kasihan they all jalan kaki tau jauh...dalam terik panas lagi, ta ade orang tua temankan, they all balik sendiri, masyaallah...... 
tersentoh my hearth tau.....mummy luv U all(:D
ccc cute nye little princess..... baik baik lihat bawah yang ade lobang tu.... Take care ye.....

ade kedai runcit.......

Perkuburan orang islam.......

rumah nye mempunyai 2 tingkat. tingkat bawah nye tinggi dan bentuk tangga tu ade unik sikit.... gambar kan bagai mana mummy panjat the tangga... 
me merangkak naik agak nye.....hehehe... n satu lagi di sini all penduduk nye slim slim, ta ade yang mok cam mummy....hehehe (:D
si kecil nampak bas kami, they all kejar U...... cian my little kids.....
this pemandangan di luar rumah makan di tengah sawah bendang...... sooo cold kan..... :)D
Ni la dia my hubby  hunting everywhere !!!!!. . . Dah jumpa gendang for his marhaban group 480ribu rupiah,  so cheap he like like lopas Ni u nak cari ape instrument lak B :))
Ni untok baju rayo me n the girls, minyak gosok for granny cream pemuteh for my girls n mummy nanti kite lomor the wholebody lopas sebulan puteh melepak la  kite:))
 licin duit B ku kerjekan trima aceh B next time bring a lot a lot money ya.
 Me tolong belanja k.....hehehe luv U Dear (:D

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget