Big Thanks follow mummy

Sunday, 15 July 2012

FRIED TOM YUM NOODLE WITH BBQ SOS

Rini missy kerja petang so, dia dah tanya mummy nak masak kan ape? poneng kepala den memikir kan, she want light food, so mummy say fried noodle bole,nanti i add in nugget or ayam goreng can? dia senyum..... suka lah tu, ape lagi pagi mummy gi markerting...... beli lah ape yang patut..... mummy ni masak campak campak je, but teringat semasa ber cuti di Krabi kelmarin sedap nye masakan mereka.... tak leh lupa...... mummy pon cuba ini mee..... buat experiment ..... hehehe..... rini ade lanang besar di rumah..... al maklom kita orang Jowo, my big boy Lanang lah.... dia jadi my tester.....hehehe
Bahan Star: mee kuning sekilo
cuci mee tos, 2 biji tomato potong sesuka hati, pasak lobak merah memanjang , sawi jika suka, daun sop bawang hiris n bawang goreng

bawang puteh..... mummy suka lotak lebeh..... sebab dia bagus dari segi kesihatan mummy lotak 11 biji tumbok kasar, if orang cakap bau BO bucuk bohong...... dah bertahun mummy masak n add in garlic banyak tak tengek pun BO.....hehehe ...(:D

tadi ade beli fish ball, but bila mummy buka plastic dan smell semacam.... baik jangan tarok, mummy added hot dog ayam yang di hires serong
tumis bawang puteh wangi n kuning add in lada hitam yang di tumbok kasar 1 tsp kacau hingga bangkit bau, campak hotdog. kacau add 1/2 glass air. tambah 2 cube tom yum maggi or knor add 1 tbs BBQ sos kacau rata. campak beberapa biji cili padi yg di belah dua. kacau rata dideh sekejap add in bahan mee dan sayuran tadi. kacau rata
mee ni kelihatan lembab sikit.....belom siap lanang dah mula kacau mummy.... bau sedap lah mum, si lanang big kalau ta work, at home je lah dia, dia aje pemakan but cerewet..... sebab dolu dia pernah work part time at seafood at ECP yang terkenal tu.....hehehe             taste sedap say lanang, but it super hot like at Krabi rasa pun sama..... hehehe success

Wallah dah siap Fried Tom Yum noodle with BBQ sos
yum yum dap cuba lah

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget