Big Thanks follow mummy

Sunday, 15 July 2012

BLOOD DONATION FIRST TIMER 4 MY LITTLE BOY

8 July 2012 mummy volunteer @ METTA Hospice Blood Donation Drive @ Simei Community Centre, pagi mummy dah sampai, 8 pagi dah sampai lom nampak bayang METTA staff, wait lah at void deck near by...... sambil berbual dengan nek nyonya yang dudok sama kat bawah block...... hehehe, van METTA sampai mummy tinggalkan nek nyonya..... tolong they ape yang patut.... sidai baju yg nak di jual..... ator barang...... tiba tiba Boss Hospice call me, ask to station kat atas jadi usher (sama cam penyambut tetamu gitu or service ambassador gitu if @ CGH).... sebab mummy good in this line ...... hehehe, my boss @ CGH pon say gitu in my appraisal this year....... hehehe (:D

this time tak sangka my girl Cher pon ikot sama membantu n my little boy pon bantu...... this time Simei CC nye volunteer cam ta ade gitu..... morning ade satu, but around 2 hour dah hilang tu pon tak energetic..... or chatty cam mummy mok hehehe.... 
Mummy C my little boy je in the morning dah pompeng dengan dia.... ask him to donate blood..... ta sakit mummy seh, cam kena gigit semot je.... tak rasa..... bukan cam 20 year ago..... memang ade rase sakit.... but now dah advance the teknologi...... tak sakit sangat, dermalah..... sebab our blood bank low tau...... 
agak nye dia tak kuasa, mummy pongpeng ..... dia pon derma..... alhamdulilah...... bertambah lagi satu donor......amin
tak sampai 5 minit dah penoh sepeket so fast his blood flow..... sebab dia fit, cam mummy dia....hehehe.... luv u son
lat 4 hari mummy donate lak @ CGH must support our organization lah.... boss dah sound ask all gi..... but muka tu aje yg derma..... last round our department win the most dept yg gi menderma, sampai kita kita all ketawa cam nak rak..... tak percaya gitu..... but this time ade yang baru bercuti dari luar negeri, gi batam pon tak leh, Johor boleh..... nasib baik.... kalau tidak susah they all nak dapatkan penderma sebab banyak orang SG suka menyemberang JB for shopping or makan makan ......(:D
this time my 18 kali alhamdulilah missy say mummy veterent dah.....hehehe
mudah mudahan this year dapat capai angka 20 kali..... amin ya allah

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget