Big Thanks follow mummy

Tuesday, 24 July 2012

WHAT DADDY PREPARE 1ST RAMDAN '12.....HEHEHE

Ni antara yang Daddy masak di ramdan ini tahun
day one mee goreng Tom Yam......lagi
mummy early in the morning lopas suboh dah sediakan bahan untok  buka, tu lah my routine  setiap Ramdan, if masak mee , mummy akan cuci bahan bahan... ape yang perlu di potong saperti sayuran, simpan di ice box,bahan basah saperti daging cuci potong, udang all di siang dulu, paste nye mummy tumis dulu, bila menjelang masa berbuka daddy akan keluarkan bahan bahan dari peti sejok.n panaskan paste tinggal add in all the bahan.... daddy dah pandai menghias the food now......
kita both share work, alhamdulilah mummy sampai rumah alway lambat sometime dokat waktu berbuka baru tiba kat rumah......my jiran all puji masakan daddy sedap..... pandai pak aji masak...... hehehe, they all tak tahu rahsia nye
mummy dah ready kan paste dalam kuali daddy tinggal add in je........  trima kaseh daddy, mummy luv U my dear ..... :-) hehehe
Day 2 B siap kan mee hoon goreng... yum yum B masak ape pon dap....hehehe
macaroni goreng yum yum my jiran, kak jah selang 2 pintu dari my house, yang  beri

laksa yum yum jiran sebelah, Imah give this TQ mah sedap laksa U
ni roti John kak Yati tingkat atas yang beri TQ kak your roti so sedap... mummy luv it
ni mummy teka Daddy beli tau....... cam mana nak habiskan ni.....
ni nasi ambeng ni daddy beli lagi ke..... is is is......
ni kelmarin cik imah give..... TQ imah 
ni cher buy ke..... mummy balik lewat tadi.... so main teka teka je
alamak lupa nak shoot air ape yang Daddy sediakan
Dah habis kita ........ haus dong air paling sodap......


2 comments:

  1. wah sedap2nya makanan tu mummy, umi dah terliur dah ni. :)

    ReplyDelete
  2. jom come here, nanti mummy ask daddy masak kan....hehehe....slamat berbuka Umiyumi :-)D

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget