Big Thanks follow mummy

Monday, 11 June 2012

MAKASSAR UJUNG PADANG DAY 1

 Mummy n hubby, sis inlaw & hubby, after magrib kita berangkat ke Changi international Airport..... 
Cian B asek  kene snap me je.  . Kat  sini  yah,. . . Here  yah. . .  Hehehe :)) Noty me:)
this time our destinasi Makassar.........Tak sangka di sambut dengan paluan kompang dan di kalongkan dgn bunga lagi cam VIP gitu hehehe
Alhamdulilah sampai juga, di lapangan terbang Makassar


Satu kapal dengan jemaah baru pulang dari menunaikan fardu haj, untong mummy secara ta sengaja dapat lihat adat resam negari orang, all the girls pakai head gear, baju masaallah like pengantin tak kira tua or muda, makeup nye tebal n lipstick merah menyala...... sunggoh unic, mummy like......

di kalong bunga oleh istri pak menteri pelancongan lak..... tak sangka rombongan kami adelah yang pertama di bawa oleh tour agent dari SG....... yang dah ade ..... dengan jabatan pelancongan Makassar.......
senyum lebar pak aji dapat kalongan bunga dari istri pak menteri ye........hehehe
                                                                                                                                             

sampai dah tengah malam, they all ajak corner kat restaurant sop terkenal di Makassar
ia...... berupa daging tulang yang di rebos dengan rempah...... seakan akan lauk
yang di lotakan buak keluak, daun daun kunyit lada hitam...... kuah nye bewarna hitam pekat
nama sop ni Sop Kongro....... nama nye pon pelik..... rasa nya interesting..... samething new
Day 1 : kite berdua cam biasa lah bangun dolu all kita dolu .....hehehe nak gi survey keliling .......
                                                                                                 



toilet break...... hehehe kita tompang terkucil  kat rumah orang, baik kakek, izin kan kita all
gunakan tandas di rumah nye..... TQ kakek





di hadapan rumah kakek ade jual buah..... habis kite satu bas borong .... hehehe
kakek smile lebar.......(:
berhenti di pasar...... so unic tak pernah lihat pasar begini, ada anak kecil pre school bontot mummy nak tolong cary thing...... sedeh mummy.... if anak anak SG sebaya dia maseh manja lagi...... they maseh kecil lagi dah tolong keluarga cari rezki...... sayu mummy.... mummy give money but..... tak payah angkot barang sebab kita pon tak beli ape ape @ the pasar..... only cam biasa lah if jalan with abg n kak ipar they all suka durian.... this time kita keliling satu pasar cari n testing durian Makassar..... yum yum sedap juga......





hehehe yang pertama lah katakan so kene pegang kain rentang..... hehehe
nanti gambau kita
 jadi pamplet lah lopas ni....(:




terletak di atas gunung tempat ini, jauh betoi......rupa nya they all ajak kita jumpa cik kuda......







pak yus our tour guide say.....
 ni bapak main koboi koboi an hehehe pak aji naik kuda seh......

mummy pon jeles..... hehe naik juga but ramai yang bantu....mok sangat mummy ni, dapat pemandu budak kochik lak, kuda baby lak.... larat ke baby horse ni nak enchang mummy..... hehehe ya allah selamat kan mummy, siang siang dah inform si kocik pemamdu ku bawa mummy satu pusing kecil dah, jangan gi jauh..... but si kecil ni...... CCCC mummy ok dengan baby horse.... dia ajak mummy keliling ladang naik turun bukit....... dalam hati berbakol bakol ayat suci mummy baca ...... hehehehe
alhamdulilah naik juga kat atas baby horse
Kat Giung Gunung  restaurant
Alhamdulilah dapat ade air akhirnye dah banyak masjid  kite mampir but Ta ade air. . . . Maybe atas gunong  that why no water:))
Me n my durian yum yum like like:))
my B n his Durian
My  B in beca  motor
B n sister with the beca unik
Pertamina milik Indonesia ni lori minyak...... pon mummy shoot hehehe(:D
Istana  Raja Riau
Dah Di jadi kan  museum
Kite at Istana la:))
Sis n her B infront Istana
Pengantin  Tua Ni Hehehe:))
Ni lah our pasangan pengantin ...... hehehe :))
Ni 2 couple. . . .cute nye:)
Inside  the bas  with Pak Burn our tour leader fm Singapore :))

mummy kaki posing hubby now my camera men...... gambau ber album album hehehe







No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget