Big Thanks follow mummy

Friday, 29 June 2012

JACKFRUIT PANCAKE MUMSIE...(:D

2Day mummy ccc , daddy bought jackfruit in the fridge...... what to to do with this......(:D
 Jackfruit Pancake can
come do experiment ......hehehe...(:D
this is the star item:
jackfruit dice cube

other ingredient:
7tbs sugar
3 tbs oat
12 tbs plain flour
a bit double baking powder

how to do:
dice jackefruit to cube add sugar & egg stir 
add oat stir again
add flour abit abit till finish
add in water bait bait don't to diluted

used small fry pan wipe a bit butter, heat the pan in low heat
pour the ingredient flatten it n cover the pan a few second open the lid
and the other side cook till a bit brown
wallah Jackfruit Pancake ready...
so easy can eat with chocolate melt or maple syrup...
yum yum yum .....(:D
********************************************************************************
VERSI BAHASA MELAYU
mummy terpaksa add bahasa omputeh sebab 97% teman kerja mummy berbangsa asing yg hanya boleh berbahasa omputeh dtg dari India & philipina, orang kite termasok mummy cuma 3 org aje,   so maaf from now on mummy buat dua bahasa, or tak aleh bahasa teros.....sebab mummy gunakan bahasa oputeh yg paling mudah pon..... sejuta maaf ye kawan .......hehehe :(D
Rini mummy ccc daddy beli nangka, ade di peti sejok tu, ape yang nak kita buat dengan ini,
buat lempeng Nangka ok juga...... jom kite buat experiment......hehehe(:D
bahan bahan:
5 ulas nagka di potong bersegi 4
se biji telor
7 tbs gula
3 tbs oat
12 tbs tepong
1/2 tsp double baking powder

cara membuat nya: nangka gula dan telor di kacaurata
add in tepong & double baking powder kacau rata
add in sedikit air jangan terlalu cair
panaskan pan kecil, sapu sedikit butter, gunakan api yg sederhana
add in adonan ratakan n tutop pan, selang 3 ke 4 mins buka lid, terbalikan lempeng
masak hingga kuning
Wallah lempeng nangka dah siap
 so mudah, boleh makan bersama chocolate cair atau maple syrup ke madu....
yum yum .....(:D

2 comments:

  1. Mummy, bila masa masokkan oats eh?

    ReplyDelete
  2. hehehe mummy suka nah with cik Oat ni, dia fiber baik untok kesehatan... so ape benda pon mummy buat it a must put oat.... hehehe. u campak kan lah bersama tepong tu.... TQ

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget