Big Thanks follow mummy

Tuesday, 5 June 2012

MAKEUP FRIED FISH AKA IKAN GORENG BERBEDAK MUMSIE:)D

Fried fish, sorry this for my kid .......
mumsie do not care what people have to say,
my children know to cook MAGGI, fried eggs, pasta & cheese
Ingredient for makeup fish:
rice flour (use instant flour also can)
4-5 cloves of garlic , turmeric powder, salt 
 1tsp chilli powder, squeezed a lemon
mix all ingredients marinate ingredients short time.
how to deep fry fish fry method, when it is yellow and crisp lift

Wallah completed Fried Fish powdery Mumsie
Mummy likes to put powder reason, it will not be oily skin &
Good luck .......
****************************
VERSI BAHASA MELAYU
Ikan goreng, Mummy terpaksa post this, sebab untok my girls....... 
mumsie tak kesah ape orang nak cakap, 
my anak tahu buat maggi, goreng telor, pasta n cheese, 
if yang girls Cher tengah kemaruk masakan Korean yang campakan ready made paste je, 
if missy pasal baking ngetop....... hehehe, pasal masak lauk, ada lemau...... hehehe
 if member tanya bila nak menantu, mummy mengelabah...... but tapa lah, can learn..... mummy pon lambat masok dapor, dah tamat GCE A, baru dapat masok dapor dalam erti kata sabenar nya..... sebab my mum dah mula berjualan @ Army Camp kat Beach Road, so must learn fast...... nasib baik copat pandai ........ hehehe.
ikan goreng mumsie kena pakai bedak dolu, baru di goreng,

Bahan Bahan untok makeup kan ikan:
tepong beras (if nak short cut beli je tepong goreng yang dah ready made)
4-5 ulas bawang puteh tumbok halos, kunyit serbok, garam secukop rasa, 
if ade cili serbok add in 1tsp, peras sebiji limau kasturi
gaul all the bahan bahan perap sekejap je.
goreng ikan cara deep fry method dah kuning n garing angkat

Wallah dah siap Ikan Goreng berbedak Mumsie
mummy suka letak bedak sebab, ia akan berkulit & takan berminyak salepas di goreng
sunggoh mudah cuba lah......

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget