Big Thanks follow mummy

Monday, 18 June 2012

AO NANG KRABI THAI DAY 1

 JUMAAT :08:00AM DATE: 15 -18 JUNE 2012 
My girls both dapat cuti, Cher June school holiday & Missy sleeping day off and rest day, mummy take friday & monday annual leave..... B kerja sendiri tak payah ask for leave....... hehehe
my 2 girls nak bercuti so kite escort dia orang, lagi all they all tanggong, mummy n B both follow je.... hehehe thanks girls mummy luv u both & my 2 boys also mummy luv u too..... hehehe, if cakap pasal luv must fair, luv all 4 my kids.....realy from my hati ok......
this time our next destinasi...... Krabi @ Thailand...... passport ready , yok...... here we come
sabelom berangkat kita sarapan dulu...... sbb naik budget.....kan ....(:D
 my boarding pass dah ready.....(:D                                               

     ni lah dia .... Tiger Airway...(:D
my little missy sabelom kita boarding
she sorang aje yang photogenic dikalangan my family......(:D
mummy sekeluarga call her missy cause dia bekerja sebagai Jururawat Kanan. Di SG say Staff Nurse......(:D



















ni lah dia tempat kita menginap......(:D

the room sooo big n shower room dok ade big window lak........(:D

                               ade balcony lagi besar juga......(:D
di belakang pondok tu tingkat dua tu lah balcony bilik kita
hehehe ..... cam my rumah lak...... (:D
sampai dah petang soooo kita gi tawaf, cari makan.... yg ade tanda halal.... jauh kita jalan sampai ke penhujung jalan Aonang corner ternampak logo halal comel je, n nampak cik adek pakei slendang dah confirm halal. kite cross the road n order makan......
air beraneka jenis, Cher milk tea, missy mango juice, B watermelon juice n mummy pineapple juice
di sebelah tu krabu itek..... sedap rasanye
ade rasa daun ketumbar, limau, cekor cili padi, perahan air lemau....
sedap rasa nye....(:D
ikan kukos sedap betoi, sbb di sini ikan nye fresh, di sabelah ni paling kite suka 
Tom yom, sedap betoi rasa nya.......
ni lah hidangan day 1






pantai Ao nang jalan ta berapa depa jalan dari our Resort dah sampai pantai coooooling kan!!!!
angin nye so kencang.... ombak nye cam kat Hawaii... ni main papan luncor best ni..... hehehe 
hai sompat bergambau di tepi pantai .....(:
ade bot if kite nak gi island hopping....... dah sedia menunggu....
restaurant halal banyak but, kebanyakan nye menjual minoman keras
tu yang problem......(:D
Deretan kedai yang berdekatan tempat penginapan
sunggoh padat n rapat rapat. lihat antena electrik tu sunggoh unic tak pernah mummy lihat.........


Sementara menunggu van yang dah kita booking untok ke night market @ Krabi Town, 
kita isi perot dolu dengan prata....
di sini sunggoh unic... prata pisang di picit kan coklat on top mummy punya, missy pileh prata mangga.... but mummy nye sedap..... prata pisang so yummy...hehehe (:D
tak banyak yg kita shoot at Krabi Night Market....... sebok window shopping.... banyak yg menarek di sini.......... nanti mummy sambong esok ye dah pagi ni..... 
hehehe nak bobok.....(:D
End of day 1 @ Krabi

2 comments:

  1. Salam kenal.
    First time singgah sini dan follow mummy Ayda ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Norzie,
      trima kaseh singgah ke blog mummy yg ta saberapa ni..... TQ (:D

      Delete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget