Big Thanks follow mummy

Saturday, 19 May 2012

PASTA MEATBALL N MARINARA SOS

This lebehan my meat ball sos mummy buat modified sikit soooo jadi lah pasta meatball with marinara sos: Big Thanks to chef Joha mummy copy sos dari gallery Chef, thanks chef.
so sedap......sendiri masok bakol sendiri angkot.....hehehe
later mummy up date the recipe ye...... cuci mato dolu.....hehehe!!!!


Bahan bahan untok sosnye:
tomato paste 1 tin medium
1 bottle sos tomato
2 tomato 
1 bawang besar
4 biji bawang puteh
20 gm gajos tumbok
3 to 4 akar ketumbar ikot suka
recipe asal chef bahan nye chef potong dadu the bawang besar
dan tomato di hiris
[ mummy nak kuah nye nampak smooth. so mummy blender all the item]
3 sudu minyak zaiton untok menumis
paprica, buah pala , Daun Bay
[at my kitchen jarang gunakan paprika, so mummy tukar 
kepada cili kisar 2tbs, mohon maaf chef mummy modified your recipe]
cara memasak nye:
pijarkan minyak zaiton 3tbs, satelah panas add in all bahan kisar tadi
kacau wangi add in garam dan gula secukop rasa, add in 2 dollar daging kisar, campak paprika, buah pala dan daun bay, masak hingga wangi , mummy tabor rosemary sikit sbb at home ade benda ala ni.....hehehe

hidangkan pasta yang telah masak dahulu angkat dan titiskan minyak zaiton sedikit supaya ia tak melekit dan hidangkan bersama sos marinara tadi 
(cara bagai mana membuat meatball, sama dengan Moroccon Meatball N Marinara Sos) dan di tabor cheese diatas nye.

Wallah dah siap my  Pasta Moroccon Meatball with Marinara sos
sedap cam rase Meditteranean gitu
Big Thanks to Chef Joha yang empunya recipe
Bon Appetic hehehe pinjam chef nye line.....hehehe
my kids ketawa at me when i say Bon Appetic.....hehehe
sebotan me very funny maybe......Thanks Chef Joe...(:
Mummy like like like yr gallery. will try other recipe fm yr gallery
thanks for adding me as yr friend dapat lah mummy mencuba recipe baru yang macam exotic gitu bagi mummy yg if memasak asal bole je ni......(:
thanks you again

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget