Big Thanks follow mummy

Wednesday, 9 May 2012

CORN & SPINACH SOUP

Mummy suka sangat dengan cik Jagong, masa baru berumah tangga dolu, hari hari if hubby call ask nak makan ape....... jagong rebos lah yang mummy pinta.....hehehe. Till now mummy maseh suka jagong.... ini dapat idea dari my vegetarian Cook semasa mummy work under Budish Association dolu..... Salah satu hidangan yang selalu Pau Eng masak, ni lah dia ...... Jagong campor Bayam di jadikan Sop.....

Bahan bahanye:
 mudah saja
jagong 2 batang, di buang kulit cuci dan potong ikot suka
bayam seikat cuci siang 
lada hidop merah di hiris
se biji bawang besar & 3 biji bawang puteh di tumbok
ikan bilis sedikit

di periok isi air add in bawang tumbok, bilis & lada hiris 
masak hingga mendidih add in jagong lepas lima minit 
add garam add in bayam kacau 
tutup periok
tutop api

Wallah dah siap Jagong & Bayam masak Sop
mudah sekali..... selamat mencuba.....(:

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget