Big Thanks follow mummy

Saturday, 31 January 2015

31 JAN 15 PARTY @ CGH OT

Party non stop.... Mana tak mummy cubby ..... Tak slim down.... 
At pantry makan time.... 
At Operating Theatre Pantry.... Class kan pantry dia
Banyak kemudahan ada... Ada coffee maker... Biscuits free
Pantry mummy kat bawah ..... Ayo jangan cakap lah nanti kene bubble kang.....
But our boss the best n my staff awesome...... 
Our boss ask we all to go up to OT makan... So we all go up lah
Tak sangka ta ada owang kat pantry.... Only kita... Pe lagi mummy sound
Yuk kita posing.... Kita pon open the box .... Ccc the huge cake
Yuk posing with the cake.... Hehehe.. Tuan Rumah kalau tau.... Kita dah posing Ngan cake dia.... Habis lah kita.... Hehehe kene hang kan ..... 
Ngan my camera women lak....
Lihat cam galleri kan..... Kalau lah our pantry cam ni kan bagus
Will up date more... Later
Ada video clip but mummy lom pandai nak upload dalam blog lah
Hidangan yg di sediakan
iceream cream paff. Brownies
Juadah nya ada rendang. Potato n chesse. Fish sweet sour. Ayam masak apa tak tau nearly 7hidangan
banyak kan..... ada ice jelly lagi
tak sempat nak.shoot....
Last sekali sempat kita posing ngan one of Staff.nurse from OT
thanks tuan rumah... next year jangan serik
jempot kita lagi ya
thanka many many luv U all

Saturday, 3 January 2015

MEE SOP RECYCLE....HEHEHE

My girl Ayda bring home daging steak sooo big
Cus cus n turkey...
siapa lah yg nak.makan ni daging steak yg chunky tu soo mummy modified....
daging potong tipis
tumis bawang putih lada sulah sop powder bawang merah hingga wangi.... tambah garam masuk air masak hingga mendidih 
Wallah dah siap .... Se akan Mee bakso pon ada
Jom kita share bahan lebihan 
Yuk kita kitar semula....hehehe


Friday, 31 October 2014

REMPEYEK GAJUS !_!

This old school nya recipe....
Masa zaman tinggal kampung @ Jalan masjid kat kembangan dolu dolu
Jaman 70an .... Ku belajar this dari Jiran kampung sebelah
Kak Nuriah nama nya.... She a very nice lady
Tak lokek .... Mummy suka ask itu ini.... Bab masak masak aja
Sebab akak ni pakar masak n buat kueh....
Dah lama tak buat.
Yuk lihat bahan bahan nya:
1 pack tepung beras
1tbs tepung jagung
3 tbs ketumbar biji
1 or 2tbs jintan halus
5 biji bawang puteh
Udang kering sedikit
1 ts lada sulah biji
Kisar semua bahan tadi
Santan dari 1biji kelapa/ santan Kotak pon boleh
Garam se cukup rasa... 1 biji telor saja ok
Satu kan bahan di atas tadi hingga jadi adunan saperti Di bawah ni
Gajus sekilo Dan ikan bilis 
Panaskan kuali / minyak mesti banyak k
Tuang adunan ke dalam sedok isi gajus Dan ikan bilis
Bila minyak DAH cukup panas.... Tuang kan adunan tadi di kuali
Goreng dalam suhu kepanasan yg sederhana kerna gajus cepat masak
Nanti me cari picture Kuali Yg mummy gunakan   Utk gorengan ini ye
Sungguh mudah..? But lama nah berdiri dopan kuali....
Pada yg rajin  je lah boleh buat ni
Mummy ni lah sekali je buat... Tak tahan diri lama sangat...hehehe
Selamat mencuba.....

MAKAN MAKAN KAT M2M @CV

Dating with Datins n atuk TKSS
at CV.... 
sambil mtg sambil makan..... hehehe
Ni lah antara hidangan yg kita bedal
satay lupa pulak mummy nak shoot....
after that tompang solat magrib at bapak house
our ketua darjah lah katakan....
pastu kita sambung mtg.... hehehe
pak kalau ada mtg lagi....
mummy sokong je lah 100 persen.... hehehe
Ini lah tempat nya.... sila lah mampir
sedap sedap tau....
Trima kasih pada teman kami pak Asman
belanja kita all ye
makasih. Semuga di murahkan rejeki
di lindungi allah dengan kesihatan dan di rahmati
makasih pak...

Thursday, 30 October 2014

CSSD BBQ @PASIR RIS 2014

This year my dept organise BBQ @P Ris
it so happening..... 
next year BBQ again ya boss.... hehehe
picture top mummy with my girls
ccc all jambu jambu kan
 come let c.... more picture
top me again... hehehe with my son
Kris n eddie
Non stop selfie.... hehehe
c my anak anak... sama cam mummy dia
kaki posing... hehehe
Dah kata this my blog sooo
my picture je lah yang banyak...... hehehe
This mummy buat special for my dept BBQ
jelly my boss n my anak like.... 
Top is zebra cheese cake just try from youtube
green colour tu... kueh bakar jagung
sweet corn puding lah.....
Dari terang hingga ke gelap.... lihat
cantik kan pantai Pasir Ris

Ni lah yg kita panggang
mummy sorang aja muslim
so mummy sediakan my sambal BBQ sendiri lah
bawa lah dalam 1 mug sambal belacan
buat cair sedikit lebehkan lemau
tambah gula sikit n daun kesum
ingat nak pakai daun ketumbar...
tak jumpa so mummy letak daun kesum
tak sangka banyak yang minat
next year mummy buat lebeh ok

Ada lucky draw ......... hehehe

Share It

There was an error in this gadget