Big Thanks follow mummy

Saturday, 16 August 2014

U LIVE WORKSHOP !_! 16 AUG 2014

Me and my staff nurse Wendy 
At U Live symposium at Devan Nair Institute of employment trg ctr 
At Jurong East..... Ujung tanjung ... Mummy dari Tampines 
If naik MRT ooi boleh tertidur kang...  Me take a short cut
I take bus near Tampines Tele Park to woodland only 30 minis then
MRT to Jurong east Bas to IMM .... Sabelah je Devan Nair ctr ni
After this can shopping at IMM.... Hehehe
This my ticket....hehehe Nama mummy pon terpampang tu .... Hehhehe
Ini lah yg kita dapat inside our goody bag
Dapat ilmu n cendermata lagi hehehe
Tupperware noodle n tablet B complex pon dapat free
Mummy datang lengang kangkong tak bawa ape pon
But end of the symposium bag banyak besar... Ayo
Nasib baik staff nurse pandu kreta leh me tompang ... :)D
This test kit... For Canser.. Free tau... 
Nak do this test sendiri... Mahal ni... Kita pon ambil lah
Free.. Lah katakan.... Hehehe
All the booth we both tawaf... Hehehe
Answer the question then collect this lah... Mouse pad. Pen..
& banyak lagi lah....
Sambil shopping... Mummy buy Sacha n Ribera bud
This Chinese herb for low down cholesterol 
N badan yg berlemak bagus drink this..... Hehehe
N buku recipe juga free... Tu tu...
Register for iBangking course.... So cheap...
10 dollar je....
This web site for healthy eating k....
This web site for Tai Chi .... Bagus ni must join lah
Nanti me update again k 
Till next story.... Bye

Saturday, 19 July 2014

ALMOND HONEY CONFLAKE

This my girl yg buat.....
Get the recipe from his aunty Sal
Come let see what she add in
4tbs of honey
1tbs of sugar
125gm of butter
Corn flake 
Almond chop if like...

How to do so easy....k
Honey sugar n butter just double boil it.
Then add in cornflake n almond 
mixed it until all cover with honey
 then add in a paper cup bake about 5 to 8min
 depend on your oven k


Yum yum cornflake honey ready ..... 
Look shinney cause of honey n crunchy 
 have nut n sugar to but it not to sweet just nice.... Try ok.... Hehehe

Friday, 4 July 2014

HAPPY BDAY MY HABIBI... HEHEHE

2day my B bday... slamat ulang tahun B
semuga panjang umur. Dimurah kan rezki
jaga kesihatan ye. Jaga diet k
dont eat sugar n carbo 2 much k
we all luv u my dear B
Ni si bongsu.... and hand tu Ayda.....
mummy not in sbb kepala togel.... hehehe malas nak
pakei slendang... heheheh
lagi 2 kids ada hal
so kita 4 owang je lah
tu pon B In a hurry nak gi teraweh....
tu sbb dia pakei jubah.... ada tugas...
alhamdulilah B luv U
2day juga lanang bongsu dah mula bertugas
mummy doakan semuga my little ones
dapat menjalankan tugas
dan semuga success dalam tugas mu
amin alhamdulilah... amin amin

Sunday, 15 June 2014

JAKARTA ESCORT MISSY !_!

 Alhamdulillah sukran sukran.... Dapat lagi bercuti ke Jakarta
kali ini kita escort my girl missy bercuti di sana
so cam bekerja juga lah but santai santai gitu....
kalau ada work cam ni... mummy the first owang mohon ni jawatan.....hehehe
suka sekali kerja jalan jalan aja... hehehe
Berangkat after subuh... sempat sarapan @ airport
Sempat posing at changi airport 
hubby biasa lah beli rokok 1 carton !!!
This sarapan pagi di hotel....
ubi nya sooo sedap... Ia kukus dulu kemudian di goreng
sambel.nya sooo sedap 
di sini setiap hidangan mesti ada kerupuk... yum yum sedap
nasib kita baik... salah sa orang teman hubby 
mempunyai saudara di Jakarta
so kita contect they all... jadi our guide
hari ke dua dia.bawa.kita putar putar Jakarta 
dari 10 pagi to 10 malam kita book dia...
tak sampai petang pon kita dah Pancit...... hehehe
alhamdulillah dapat kita ke Ancol
yang famous tu sampai ada dlm senikata lagu... hehehe
sompat kita naik boat keliling pantai Ancol
mummy rasa only me aja yg berpayung
siap ngan.my cermin mato hitam ku
sooo panas cam mentari gigit ku
but disini semua.orang nya tahan panas
lagi satu yg mengkagum kan mummy kulit
they all bersih tiada tanda tanda terbakar dek mentari
kita at SG cukup takot ngan mentari... terbakar kulit kang
macam macam cream kita tepek 
sebelom keluar rumah... hehehe

Ni.di tebing di Ancol tiada.jeti... just titi 
saperti papan cukup cukup untuk kita jalan... 
Ni di dalam boat putar putar ... pantai ....
mummy lupa nak shoot...
lagi satu yg menarik... kita boleh sewa tikar...
siap di bentangkan.... tau
kalau @SG kita bawa tikar sendiri....
Ni di bawa kita ke Shopping complek 
yg saperti di Orchard road... 
but here mall nya luas
tak saperti di tempat mummy ... mungkin mempunyai keluasan tanah yg banyak. Berbanding kat SG tanah terhad
so keluasan kedai kita ada comel banyak...berbanding di sini....
harga barangan branded sama ngan SG
Kita mampir sini ... tugu Monas
sempat naik kreta kuda....keliling kota....
kreta kuda bersebelahan ngan kenderaan biasa
laju pula dia bawak... kecot mummy...
but satu pengalaman yg menarik...
mesti cuba tau jika anda ke sini
Tu lah tugu.Monas...
di atas tu menara on top ye di buat dari emas tulin tau
boleh tak hilang lak... hehehe
Kaya betoi ye emas beratus Kilo tu....
kita mampir ke masjid yg paling besar
di Asia ni... bertingkat tingkat... cam rumah flat lak
sooo besar dan terlalu luas....
tak payah lah mummy sebut ye tu 
dah terpampang nama masjid kan....
yuk lihat hidangan jakarta....
di atas tu.. satiba nya kita di sana... kita roda
berhampiran hotel kita ...
berhampiran Jalan Kiayi Wahid Hashim
ada gedung Sarinah @ basement...
sungguh power hidangan nya
nak sebut takot salah pulah... sungguh enak
penuh herba. Berempah dan terasa lah sedap banget..
kalau datang sini... mesti cuba .. mummy jamin sedap
mummy kasi berpuluh bintang... hehehe
di atas pula... kita cuba hidangan 
di pinggir jalan
 at warung nasi goreng gila... hehehe 
betoi ni nama warung nya... lupa pula nak 
shoot nama warung ni
oleh kerna ramai orang beratur kita pon ikot sama lah
cam mana rasa nya nasi goreng gila ni ya.....
this our dinner
kita order nasi goreng gila...
mee goreng gila juga
dan satay gila juga.... hehehe
ni at Tanah Abang....
all mummy bedal... kat SG ku pantang
kat sini rootbeer n topping.lagi.... hehehe
di sini teh sosor nya dalam botol
ku minum juga... sedap juga....
ni sarapan di hotel...
Kita stay @hotel comel je.... but hidangan nya
sedap juga...
hotel budget... Citra Hotel....
terletak @jalan kiayi wahid hashim
but lokasi nya bagus dokat bandar
Tanah Abang. SARINAH PALING dokat
plaza Indonesia walking distant je....
ni lunch at Indonesia Mall 
restaurant Sunda.... mesti cuba ye
sedap hidangan nya....
mummy punya favourite... tu kareduk... yum yum sedap
Yang air puteh tu... air jambu batu...guava
yg ada gula melaka tu rasa saperti
cendol... but bahan didalam 
sungguh unik rasa pun lain cikit 
but sedap sekali... but terlalu manis.....
Ni ada gado gado...nasi ayam 
dan tu yg diatas tu hidangan yg sungguh menarik
tempat di hidangankan pon sungguh
menarik hati .... cam nak cari aja ......
Lihat tu gambar atas missy tolak trolley untuk budak kecil...... sini little Kids have their own trolley ....best nya....
hubby nya nasi ayam nya.... mummy ngan 
my speck hitam ku.... hehehe
Mummy . Eka n hubby gunakan phone
saja untuk ambil gambar dan mummy update
gunakan my handphone juga
so ada kokap cikit lah laporan mummy
Lihat di atas tu perhentian bas nya.... unik kan
Dan di gambar bawah plaza Indonesia
dan di sabelah tu  lobby mall yg di hias
seakan Alice in a wonderland
kebetulan on the way nak cari makan
terserempak anak anak sekolah
ngan sepanduk macam ada pilihan raya gitu...
kita jalan bersama dengan anak anak ini
lihat hubby jalan di hadapan bersama
mereka.... mummy aksen aja jalan jauh
cikit.... takot lak nanti kene cekop
ngan pak polosi... dia ingat
mummy pon ada kan demo lak.....hehehe
Di Atas Tu masih di kawasan bandar Jakarta
lihat bangunan kerajaan agak nya
so Luas......
Lihat tu yg cute Tu bajai
kita dapat naik Juga.....
Tugu Monas tu Nampak tak emas on top
hai kaya Betoi lah......
Ni di sekeliling Achol beach......
Lihat tu di atas pemandangan 
sewaktu naik boat keliling pantai Anchol
sempat missy berhenti bergambar
with this gong terbesar di dunia......
ni semasa dalam boat keliling pantai Anchol
mummy nak naik dan turun dari boat
mesti ada orang yg me hold... 
kecoh sekejap..... hehehe
ini ketika kita naik bajai. Dari tanah Abang
kita corner ke pasar......
hari hari kita corner ke pasar.....


ketika di Airport ada ramai jemaah
yg akan berangkat ke.tanah suci
menarik sekali.... berbagai pakaian seragam yang
menarik para jemaah pakai ... beraneka warna
sungguh unik.....
ni di dalam airport... missy makan pasta
daddy order tost n mummy suka nah
ubi goreng nya.... sungguh enak sekali.....

ni gambar kapten boat yg kita naiki....
lihat keliling pantai anchol.....


kan mummy say can rent tikar
siap di bentang  du bawah pokok lagi.....

Gambar atas pemandangan sekitar Anchol....

ini di.mall... sempat. hunby n missy posing
kat sini.....

gambar atas mummy.ask missy to shoot me
here... then we makan yogart nya sooo sedap
at pasar... kita borong minyak aromaterapi
lihat cute kan.....
alhamdulillah sampai kembali ke tanah air
ku yg tersayang......

Saturday, 14 June 2014

YOK MASUK MUZIUM PART II

Let come follow mummy...
visit muzium again
lihat SG only like a dot...
ayo must pakai cermin mato tau ...Hehehe
Yuk lihat kenderaan dulu dulu
Mereka gunakan sampan sebagai kenderaan...
lihat tu gambar berbagai bentuk sampan dan kapal
orang dahulu menunaikan Haji gunakan kapal laut
hanya itu lah tansportation yg mampu di gunakan oleh orang dululu
mereka akan bawa tilam, bantal, periok, belangga, dapur dan
bahan untuk memasak... kasihan kan
dah gitu majoriti yg pergi menunaikan fardu haji warga emas
tak nampak pon yg muda muda gi haji... satu lagi
zaman dahulu tak pernah dengar pula ada yg pergi menunaikan umrah
all berangkat menunaikan Haji....
dan hanya ada satu sahaja sarikat yg menguruskan ibadah haji
ketika itu.... lihat tu lah nama sarikat tu.....
dan yang paling istemewa semua 
kelengkapan haji boleh di dapati di kawasan ini
di sekeliling kawasan masjid Sultan....ini dahulu kedai buat
songkok... capal... tali pinggang.. banyak lagi....
now kawasan ini lagi hot...
jum lah datang kesini... baru tau ape yang ada di sini...
meh datang sini......
Rini ni mummy bring my beluv sister n keponakan ku
bersama yuk kita masuk musium lagi.....
Lihat tu tempat bara.. dolu my granny ada ni
dah move to flat tah mana benda alah ni
tu tompat sireh mummy ada lagi at home
lucky me simpan... tu pingan mangkok dolu ada
now dah taada lagi... ni
Lihat tu yg kat sebelah mummy sungguh ramping
ha pastu lihat mummy... hehehe bulat
no curved pon hehehe taapa lah 
janji mummy masih fit lagi....
Yang sabenarnya kita semua kesini....
mahu menonton pementasan yg my girl
jadi pengurus pentas.....
semalam sampai lambat.. kita ta dibenarkan masok
so rini hari terakhir... must go...
mummy beri berpuluh bintang pada
Pelakon Terkenal Adlin Mosbit...
sungguh bagus lakunan nya.. one men show tau
dalam bahasa ingeris dan campuran Singlish
scrip yang bagus... nasib baik hari ini
dapat nonton... best tau ni show.. 
tumb up pada pelakon penulisnya sooo young
n all the production crew tahniah
ahhir show mummy call ayda my girl...
kita nak tangkap gambau dengan pelakon idaman ku
adlin... i luv U adlin,,,,
Mari masuk musium lagi lihat dapur dulu dulu
masak gunakan kayu
ada pasu dan pemukul baulu
katil dulu tinggi tau... besar lagi...
tu ada ruang mengaji mukadam...
Ada buku recipe... me ask missy shoot it
yuk lihat recipe orang bawean
yg paling popular celok lah
ikan nya mesti lah ikan tongkol
yum yum sedap tau....
paling sedap till now
roti bawean... my friend mama moon buat
roti boyan sungguh yummy
mesti buat tau .... makan ngan sambal tumis
ikan bilis sooo sedap
lihat pingan mangkok dulu... ooi tu gelas green spot pon ada
cawan kopitiam pon ada......
seterika arang pun ada,,,, ayo nasib baik mummy lom ada
nak buat arang jadi bara mummy tak tau.. apa lagi gunakan
seterika nya..... nanti kotor tu baru kang mummy buat

nilah yg membuktikan mummy gunakan my handphone
 untuk segalanya
phone ku galaxy mega... ia jenis peblet... ia kecil sedikit
 dari my apple mini ku
separuh ipadmini... saperti mini notebook...
 boleh update on the go....
i luv it,,, but mesti ada extra powerbank alway lah sebab
 on je...hehehe
ada lagi beberapa shoot with my girl n sister FB 
will update lagi... k

Share It

There was an error in this gadget